Ratzinger: căsătoria homosexuală și avortul sunt semne ale Antihristului

Criticile lui Benedict al XVI-lea asupra societății moderne în noua carte-interviu a lui Peter Seewald. „Amenințarea reală pentru Biserică se află în dictatura mondială a ideologiilor aparent umaniste, contrazicând care este exclusă din consensul social de bază”

Societatea modernă se află „în mijlocul formulării unui crez anti-creștin”, iar dacă „cineva se opune, este pedepsit cu„ excomunicarea”. Joseph Ratzinger afirmă acest lucru în noua carte, „Ein Leben” cu un interviu intitulat „Ultimele întrebări adresate lui Benedict al XVI-lea”, semnat de biograful Peter Seewald. Pentru Papa Emerit, „căsătoria între persoane de același sex” și „avortul” sunt „puterea spirituală a Antihristului”. Site-ul conservator american LifeSiteNews, care în trecut difuzase atacurile asupra Bergoglio de către monseniorul Carlo Maria Viganò, fost nunțiu în Statele Unite, a relansat declarațiile pontifului german.
Pentru emeritul Pontif, „căsătoria între persoane de același sex” și „avortul” din lume, fără posibilitatea disidenței de teama dezaprobării din partea societății, sunt „puterea spirituală a Antihristului. Acum o sută de ani toată lumea ar fi considerat absurd să vorbească despre o căsătorie de același sex. Astăzi cineva este excomunicat din societate dacă cineva se opune acesteia ”, spune el. Același lucru este valabil și pentru „avort și crearea ființelor umane în laborator”.

Societatea modernă este „în mijlocul formulării unui crez anticreștin și, dacă cineva se opune acestuia, este pedepsit de societate cu„ excomunicarea ”. Frica de această putere spirituală a Antihristului este, prin urmare, mai mult decât firească și avem cu adevărat nevoie de ajutorul rugăciunilor din partea Bisericii universale pentru a rezista „, spune Ratzinger, care a exprimat aceste gânduri în 2018. În ceea ce privește pontificatul său , a spus că nu este îngrijorat de comploturi, chiar dacă „profund tulburătoare”, precum Vatileaks: „Amenințarea reală pentru Biserică și, împreună cu aceasta, pentru ministerul Petrin nu provine din astfel de lucruri, ci din dictatura mondială a ideologiilor aparent umaniste”.

Amenințarea reală pentru Biserică și, prin urmare, pentru slujirea petrină nu constă în aceste lucruri, ci în dictatura mondială a ideologiilor aparent umaniste, contrazicând care rămâne exclusă din consensul social de bază ”. „Lupii”, dacă este ceva, apar în triumful ideologiei relativiste, care tinde să-i excludă pe cei care au o concepție diferită de cea dominantă: „Înșelăciunea religioasă supremă este cea a Antihristului, un pseudo-mesianism prin care omul se slăveste în locul lui Dumnezeu și al lui Mesia ”.

https://www.lastampa.it/vatican-insider/it/2020/05/03/news/ratzinger-nozze-gay-e-aborto-sono-segni-dell-anticristo-1.38798681

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.