Ce spune Biblia despre descântece

Descantecele sunt foarte vechi. Ele sunt o superstitie in legatura cu magia alba, deoarece, dupa credinta unora, ele se fac spre bine, adica pentru a vindeca unele boli sau a alunga spiritele rele. Materia principala a descantecelor este apa adusa de la trei, sapte, noua izvoare, care se mesteca cu un fir de busuioc, ori cu un fir de matura, cu fusul, cu cutitul, etc.

Cei mai mulți oameni din România nu știu că descântecul este un mare păcat și o urâciune înaintea lui Dumnezeu. Descântătorii şi cei ce merg la ei să se descânte, deşi uneori pretind că apelează la Dumnezeu, la Maica Domnului, la Sf. Cruce, la sfinţii, devin şi ei apostaţi de la adevăr.

Iată ce spune Biblia: ,,Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morţi. Căci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului; şi din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul Dumnezeul tău pe aceste neamuri dinaintea ta (Deut. 18:10-12).

Descântecele au efecte asupra celor necredincioși deoarece ele se fac prin puterea Diavolului și a duhurilor necurate. Dar ele nu au nici o putere asupra creștinilor. Când Balaac, împăratul Moabului a chemat pe Balaam să blesteme poporul lui Dumnezeu şi să facă descântece împotriva lui, vrăjitorul acesta Balaam, a spus: ,,Descântecul nu poate face nimic împotriva lui Iacov, nici vrăjitoria împotriva lui Israel; acum se poate spune despre Iacov şi Israel: Ce lucruri mari a făcut Dumnezeu!”. (Numeri 23:23).

Dumnezeu îi va judeca pe descântători: ,,Mă voi apropia de voi pentru judecată şi Mă voi grăbi să mărturisesc împotriva descântătorilor şi preacurvarilor, împotriva celor ce jură strâmb, împotriva celor ce opresc plata simbriaşului, care asupresc pe văduvă şi pe orfan, nedreptăţesc pe străin, şi nu se tem de Mine, zice Domnul oştirilor”(Maleahi 3:5)

Sursa: https://www.facebook.com/1067650393/posts/10221557815309224/?extid=0&d=n

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.