IN MEMORIAM- Moise Bujancă

Vino în ajutor, Doamne, căci, se duc oamenii evlavioşi, pier credincioşii dintre fiii oamenilor!

Psalmul 12:1.

Fratele Moise Bujancă s-a născut în Pecinișca- Băile Herculane, județul Caraș-Severin, la data de 15 octombrie A. D. 1937 în familia Vasile și Maria Bujancă, fiind al doilea din cei patru copii, doi băieți și două fete.

S-a căsătorit la vârsta de 23 de ani în 14 octombrie 1960 cu Maria din familia Olteanu și Dumnezeu i-a binecuvântat cu trei copii doi băieți, Ilie și Timotei și o fată Lidia care nu a trăit decât șase săptămâni. Cei doi fii Ilie și Timotei iau oferit bucuria de a avea 12 nepoți și doi strănepoți.

În vara anului 1968 și fratele Moise și sora Maria l-au cunoscut pe Domnul și au împlinit Cuvântul Sfânt de a-și mărturisi credința în apa botezului. La acea dată în Băile Herculane nu exista un locaș de închinare pentru ca oamenii să se poată închina după Cuvântul lui Dumnezeu iar fratele Moise și sora Maria au hotărât să construiască o casă de rugăciune penticostală în curtea casei lor, la posibilitățile și condițiile de atunci.

În timpul regimului comunist, securitatea a încercat prin multe razii și intimidări să obstrucționeze desfășurarea serviciilor religioase : într-una din acestea au fost confiscate toate materialele religioase găsite. În ciuda acestui fapt, frații au continuat să se întâlnească pentru a se închina și a-l sluji pe Dumnezeu.

De atunci și până în jurul anilor 2000 a slujit ca și responsabil conducător de biserică în localitatea Băile Herculane unde la început datorita condițiilor de atunci frați și surori din localitățile învecinate chiar mergând zeci de kilometri pe jos.

Fratele Moise Bujancă l-a iubit pe Dumnezeu,a cercetat Cuvântul Său și a mărturisit evanghelia celor din jur, a trăit în teamă Sfântă și chiar dacă au fost unele neînțelegeri și incidente mai mici sau mai mari (toate acestea datorită dorinței lui de a trăi în Sfântă pocăință și a păstra credință așa cum a primit-o conform Ep. soborn. a lui Iuda vers 3 ” Preaiubiților, pe când căutam cu tot dinadinsul să vă scriu despre mântuirea noastră de obște, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă indemn să luptați pentru credința care a fost dată sfinților o dată pentru totdeauna” ) noi suntem datori să păstrăm o aleasă prețuire și amintire inaintasilor noștri. La vârsta de 83 de ani, de fapt cu 24 de ore înainte de a împlini această vârstă a celor mai tari în prezența familiei care i-a fost alături într-un mod liniștit Domnul la luat acasă iar în serile de priveghi acasă, acolo unde a trăit o viață s-a predicat evanghelia de frații Stolojescu Costel (viitor diacon al bisericii din Mehadica) și păstorul bisericii iar vineri, 16 octombrie la serviciul de înmormântare a fost prezent și a slujit fratele Coroban Titus păstor județean și al bisericii Menorah din Caransebeș Ne rugăm ca Dumnezeu să mângâie familia îndurerată și întreaga frățietate cu speranța revederii în slavă!

„Scumpă este înaintea Domnului moartea celor iubiți de El”

Psalmul 116:15.

Pastor

Lazăr Viorel Florin

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.