De azi, restaurantele, barurile și cafenelele din Reșița se închid! Terasele încă nu!

Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât totodată şi închiderea cinematografului, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sau a sălilor de jocuri de noroc.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă. Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în următoarele domenii: activităţi în piscine, locuri de joacă şi săli de jocuri. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă”, precizează CJSU CS.

De asemenea, s-au instituit restricții și în ce priveste cultele religioase: „Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor şi rugăciunilor colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară respectiva activitate. Se interzice participarea la procesiunile şi/sau pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi”.

Tot la Reșița, dar și la Târnova, Brebu și Lupac, se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.

Iar instituţiile şi operatorii economici publici şi privaţi se văd nevoiți să-și organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în cel puţin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră. Asta în cazul în care nu se poate desfăşura activitatea de către salariat în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu şi în vederea evitării aglomerării transportului public.

JCS-L.A.

https://caon.ro/de-azi-restaurantele-barurile-si-cafenelele-din-resita-se-inchid-terasele-inca-nu/2379241/?fbclid=IwAR07tbW6syPKFTG2SmMfiP4cpQoNB8RClHhPkAUnGER0fBF_GYstDJmdKaM

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.