De ce te lasă prietenii?

In viată am avut pe mulți care m-au considerat a fi prieten. Am pierdut pe mulți, viată mergând înainte, unii prieteni fiind înlocuiți de alții. In dimineața asta de toamna, ploioasa si rece pe coasta de est al Americii, gândul m-a dus la prietenii care au încetat sa se mai facă auziți. Câteva motive mă fac sa cred de ce se răcească relațiile de prietenie:

– Lipsa comunicărilor. Relațiile se răcesc când nu exista comunicare. Sunt destule motive pentru care comunicările se răcesc, dar un motiv principal in pierderea prieteniilor este lipsa de comunicare.

– Lipsa unui interes comun. Pe decursul anilor, de multe ori se întâmplă sa existe interese comune de lucrare, studiu, părtășie, si multe alte lucruri, mai târziu sa fie pierdute.

– Lipsa de profit. Sunt relații care se dezvolta in urma unor beneficii pe care tu le poți acorda. Odată ce beneficiile la astfel de relații se opresc, si prieteniile se evaporează.

Cele trei motive nu sunt exclusive, lista continuând, sau chiar având sub liste la cele trei motive. Prieteniile se păstrează greu. Amintiri comune, grade de rudenie, chiar si interese comune nu alimentează o prietenie pe viată.

Am învățat răbdarea si încrederea in Domnul. Prietenia Sa este cea adevărata, restul sunt binecuvântări pământești care pot continua numai prin mila harului Sau. Salutare sfântă celor care mi-au fost tovarăși, urându-le mult har si binecuvântare in alergarea lor.

https://www.facebook.com/100002025952387/posts/3282741271803372/?extid=0&d=n

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s