Ignorarea mesajelor de avertizare duce la tragedii!

Francisco Garzon se simtea foarte stapan pe el cand urca pe scaunul de mecanic al trenului de mare viteza care urma sa ajunga de la Madrid la Ferrol. Era ziua de 24 iulie 2013 si totul parea sa fie in regula pentru mecanic si pentru calatorii care-si faceau planuri pentru ajungerea la destinatie. Lui Francisco ii placea viteza si, de cateva ori, se laudase pe facebook cu vitezele lui de peste 200 km/h. In timp ce se apropia de Santiago de Compostella, trenul “zbura” pe sine, iar Francisco, in loc sa fie atent la drum, vorbea cu un coleg la telefon. In timpul convorbirii, sistemul de securitate al trenului a transmis primul mesaj de avertizare, sub forma unui mesaj audio, prin care il anunta pe mecanic ca viteza este prea mare pentru zona respectiva. Dar acesta a fost ignorat…

A urmat al doilea mesaj de avertizare, care a avut aceeasi soarta. Al treilea mesaj de avertizare a sosit cu 250 de metri inainte ca trenul sa intre intr-o curba periculoasa. Dar era prea tarziu… Desi, in curba, viteza trebuia sa fie de maxim 80 km/h, trenul a intrat cu 179 km/h, a deraiat de pe sine si s-a izbit puternic de parapet. Francisco a supravietuit… 79 de pasageri, insa, au decedat! A fost cea mai mare tragedie feroviara din Spania ultimilor 70 de ani!

Ignorarea mesajelor de avertizare duce la tragedii! In Sodoma, Lot a fost avertizat ca urma sa se abata o urgie asupra cetatii. Astfel ca a fost sarcina lui sa-si avertizeze familia si sa le spuna sa iasa din cetate de urgenta. Daca sotia si fiicele lui, de voie sau fortat au ascultat, ginerii au inceput sa rada de el. Credeau ca Lot glumeste… Ei aveau treaba a doua zi, poate aveau afaceri, poate urma o petrecere, poate aveau bilete la vreun meci sau la un concert, trebuiau sa aiba grija de familia lor, sa le puna pe masa mancare etc… ultimul lucru la care se gandeau era sa paraseasca frumoasa cetate! O cetate atat de frumoasa ca Sodoma, crema cetatilor, sa fie distrusa? Cine putea crede asa ceva?

Asemenea se intampla si azi… Cine sa creada ca planeta aceasta va fi distrusa, cand am ajuns la un nivel de civilizatie nemaintalnit? Telefoane, masini de ultima generatie, sateliti super sofisticati, inteligenta artificiala etc… Cand sunt atatea de rezolvat si oamenii trebuie sa fie uniti pentru “binele comun”… Cand oamenii se implica in eradicarea bolilor, in reducerea poluarii, in schimbarea claselor politice… Nici nu mai vedem silnicia, infractionalitatea, coruptia si decaderea umana din jurul nostru. Nici nu mai vedem ca Dumnezeu a fost dat la o parte! Uneori, nici cei din familia noastra nu vad ca planeta este pe marginea prapastiei.

Dumnezeu trage de noi sa fim salvati, dar noi credem ca e o gluma! Sfarsitul a venit peste Sodoma cand ea ajunsese la inflorire economica, culturala, la un “progres” nemaintalnit… dar si cand depravarea ajunsese la cote maxime. La fel se va intampla si cu planeta asta a noastra, despre care “ginerii” cred ca va inflori, dar pentru care Dumnezeu are alte planuri!

Mesaje de avertizare sunt de mult timp si cu mult mai multe decat a primit Francisco… Sunt, oare, ignorate? Mai sunt “doar 250 de metri” pana la curba… iar catastrofa poate fi inca evitata! Frana pacatului poate fi trasa si macazul vietii tale poate fi schimbat inca! Timpul glumelor a trecut…

Geneza 19:14 Lot a ieșit și a vorbit cu ginerii săi, care luaseră pe fetele lui: „Sculaţi-vă”, a zis el, „ieșiţi din locul acesta; căci Domnul are să nimicească cetatea.” Dar ginerii lui credeau că glumește.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3954740654556053&id=100000604715945

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s