SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU CREŞTINII PERSECUTAŢI Rusia(11-17 octombrie 2020)

-Are o populație de 144 milioane locuitori, din care 118 milioane sunt creștini. Aproximativ 15 milioane de oameni sunt considerați neevanghelizați.
-Rusia se află pe locul 46 în lista țărilor cu persecuții.
-Persecuțiile principale vin din partea islamiștilor radicali, comunității și familiei, precum și din partea guvernului.
Profilul persecuției:
Viața privată-73%; Viața familială-50%; Viața comunitară-64%;
Viața națională-62%;Viața de biserică-72%;Violența-41%.
-Grupurile extremiste islamice din regiunea Caucaz și-au intensificat violențele, atacând biserici, ucigând creștini și distrugându-le proprietățile.
-Creștinii care se convertesc din islam se confruntă cu un nivel ridicat de persecuție din partea comunităților și a membrilor familiei lor.
-Aproximativ 78% din populație aparține Bisericii Ortodoxe Ruse. Oricine nu face parte din Biserica Ortodoxă, poate fi privit cu un anumit nivel de suspiciune.
„Nu vă fie frică să fiți puși în închisoare din cauza credinței voastre. Închisoarea va folosi pentru a vă întări. Vedem că, oriunde există persecuție și presiune, numele lui Dumnezeu este mai glorificat decât în zonele cu libertate religioasă”- Nicolai din Rusia.
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei, şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în aceasta ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Rusia, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors & Joshua Project)
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Silviu Luncan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.