Prezentare Carte-‎. סֶּֽלָה Sela adică OPRIRE

Pe fratele Ciprian Bârsan l-am cunoscut cu trei decenii în urmă, în calitatea de tânăr evanghelist în cadrul Departamentului de Evanghelizare și Misiune al Cultului Creștin Penticostal.

Am fost marcat de seriozitatea, entuziasmul și devotamentul cu care se pusese la dispoziția lui Dumnezeu pentru ducerea la îndeplinire a Marii Trimiteri a Mântuitorului, atât cât era aceasta posibil de indeplinit în acele vremuri.

Am colaborat câțiva ani în cadrul DEM, dar ulterior ne-am pierdut din vedere pe durata a aproape un deceniu… Ne-am reîntâlnit pe parcursul ultimului deceniu cu ocazia organizării la Reșița, de către APME, a câtorva conferințe de misiune externă și internă. Cu aceste ocazii am fost deosebit de bucuros pentru faptul că viziunea și focul din inima lui Ciprian Bârsan, și a colegilor lui de lucrare din zonă, nu s-au restrâns, ci dimpotrivă s-au amplificat spre sfere tot mai largi de cuprindere și aprofundare.

Cu prilejul acestor vizite, am fost realmente surprins de mărimea, maturitatea și înflacararea bisericii pe care o păstorește și de prețul pe care aceasta a fost învățată sa

îl plătească: întâlniri de post si rugăciune, duminică, de dimineața până seara, și multe altele.

La distanță geografică fiind, am avut ocazia sa învingem distanțele și să remarcam deschiderea pastorului Ciprian Bârsan pentru transmiterea adevărului biblic prin media, inclusiv pe blogul personal, dar și prin cele câteva cărți al căror autor este.

Aceasta din urma, face din plin dovada ca este rodul unei profunde introspecții lăuntrice și a unei șlefuiri prin suferință.

Și în sfârșit, mărturiile din Madagascar primite de la misionari romani pe care i-a vizitat de mai multe ori, au întregit dovada ca fratele Bârsan a întrupat o deviza de viață, pe care o voi prezenta la încheierea prezentelor gânduri de recomandare.

Misionarii romani din Insula Roșie mi- au spus: „Ajungând la noi, pastorul Ciprian Bârsan a dovedit ca iubește profund malgașii, transmițându-le Evanghelia cu lacrimi, patos și determinare și făcând tot ce i-a stat în putință spre a-i ajuta pe cât mai multe planuri”.

De aceea cred ca DEVIZA DE VIAȚA a fratelui Ciprian Bârsan a fost și rămâne: „Deplin dedicat Marii Trimiteri a Mântuitorului, motivat de Marea Porunca a iubirii de Dumnezeu si de semeni, cu Resursa inepuizabila a Marii Împuterniciri a Duhului Sfânt”.

Draga Ciprian, colegii din Madagascar te așteaptă să li te alături cât mai repede, din nou, pe termen scurt sau pe termen lung, cum Însuși Dumnezeu Care te-a călăuzit întreaga viață va hotărî. Fii binecuvântat din plin de către Cel care o poate face în mod desăvârșit! Amin!

pastor Iacob Berghianu

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.