Arad: de mâine, se închid bisericile, piețele nealimentare și jocurile de noroc!

Arad. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, în ședința de astăzi, închiderea pentru o perioadă de 14 zile a bisericilor, piețelor nealimentare și a jocurilor de noroc, urmare a creșterii indicelui de infectarea cu noul coronavirus.

Analiza epidemiologică relevă faptul că la nivel de municipiu, indicele de infectare a urcat de la 1,27/la mia de locuitori – cât era săptămâna trecută – la 1,43 de cazuri la mia de locuitori. Nu s-a atins încă pragul de 1,5 la mia de locuitori, care ar atrage după sine mult mai multe restricții, printre care, cel mai probabil și închiderea localurilor și a școlilor. La nivel de municipiu, școlile funcționează după scenariul galben, cu aplicarea scenariului roșu, acolo unde există mai multe cazuri Covid-19 confirmate.

La categoria piețe, este vorba despre Piața Obor, care au mai fost închisă pentru aproape o lună, în decursul verii. Rămân însă deschise piețele agroalimentare, dar vor continua controalele instituțiilor abilitate, atât în aceste locații, cât și în localuri și mijloace de transport în comun, pentru a se verifica respectarea măsurilor legale privind limitarea infecțiilor cu noul coronavirus. Se are în vederea păstrarea distanței sociale și purtarea corespunzătoare a măștilor de protecție. 

De asemenea, pe o perioadă de 7 zile se suspendă activitatea tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, din următoarele localități:Lipova, Livada, Socodor și Zimandu Nou. 

https://www.aradon.ro/wp-content/uploads/2020/10/comunicatsedintaCSJU6octombriepage001.jpg

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.