REFELCȚII ÎNAINTE DE CINA DOMNULUI

• Nu putem nici să ignorăm acest act profund, dar nu putem nici să ne împărtășim într-un chip nevrednic.
-Ne împărtășim în chip nevrednic, atunci când Dumnezeu are ceva împotriva noastră.
1.Dacă Dumnezeu apreciază multe lucruri frumoase din viața sau slujirea noastră, nu înseamnă că nu este împotriva noastră când avem un singur lucru care nu este după voia Lui.
-Mulțimea de lucruri bune pe care le avem în felul nostru de a fi sau pe care le facem, nu-L fac pe Dumnezeu să închidă ochii când avem un singur lucru care nu-i după voia Lui.
2.Dacă Dumnezeu are un singur lucru împotriva noastră, El vrea să ne conștientizeze că trebuie să ,,luăm o pauză” în preocuparea de a observa mulțimea de lucruri pe care El le are împotriva altora, și trebuie să ne ,,suflecăm mânecile” și să ne apucăm de rezolvarea lucrului care-l are împotriva noastră.
-Când Dumnezeu face să înțelegem că are ceva împotriva noastră, vrea să înțelegem că acel lucru îl deranjează extrem de mult, chiar dacă nouă ni se pare minor, și trebuie rezolvat imediat, chiar dacă nouă ni se pare că nu trebuie rezolvat așa de urgent.
3.Domnul are ceva împotriva noastră nu pentru că am făcut ceva greșit, ci pentru că a trecut timpul și noi n-am corectat ceea ce am greșit.
-Problema cea mai gravă nu este că greșim uneori, ci este faptul că nu reparăm imediat ceea ce am greșit sau nu reparăm așa cum spune El să reparăm.
4.Când ne rezolvăm problemele, Domnul nu mai are nimic împotriva noastră
-Atunci când noi ne analizăm atitudinile față de Dumnezeu și de semeni, și reparăm ceea ce trebuie să reparăm, Dumnezeu renunță la a mai avea ceva împotriva noastră
5.Când Dumnezeu nu mai are ceva împotriva noastră, El are ceva pentru noi, în favoarea noastră.
-De atâtea ori nu putem beneficia de ceea ce are Dumnezeu bun pentru noi, pentru că nu am rezolvat ceea ce are împotriva noastră; nu putem intra în posesia binecuvântărilor lui Dumnezeu, pentru că problemele nerezovate din viața noastră ne despart de binecuvântările Lui, pe care, de-abia așteaptă să ni le ofere.
-Noi știm bine ce are împotriva noastră, dar ceea ce are pentru noi știm foarte puțin; nu ne putem imagina și nici nu putem spera la ceea ce are Dumnezeu pregătit pentru noi, dacă îndepărtăm ceea ce are împotriva noastră. Fiți binecuvântați și călăuziți în a reflecta la aceste gânduri!

Silviu Luncan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.