Botez cu un număr record de participanți în Thailanda în ciuda pandemiei de COVID-19

Lucrurile nu arătau bine pentru biserica creștină din Thailanda la începutul anului 2020. Națiunea din sud-estul Asiei a fost prima după China care a raportat cazuri de coronavirus, iar analiștii se temeau de un focar copleșitor.

În schimb, Thailanda a reușit să uimească pe toată lumea ca fiind una dintre puținele țări care a reușit să țină sub control pandemia care a cuprins întreaga lume în doar câteva luni, (având până în prezent doar 3.523 de cazuri confirmate din care 59 de decese n.r.). După o izolare la nivel național în primăvară și continuarea măsurilor de precauție, a ajuns la 100 de zile fără niciun caz de infectare la începutul lunii septembrie.

La începutul lunii septembrie, o mișcare evanghelică de plantare de biserici din centrul Thailandei a sărbătorit o etapă proprie – una care nu ar fi fost posibilă fără mărturii, adunări în case și mărturii personale care au ajutat la răspândirea evangheliei.

The Free în Jesus Christ Church Association – Asociația Bisericii Libere în Isus Hristos – (FJCCA) a oficiat cel mai mare botez din istoria sa și, se spune, din istoria bisericii din Thailanda. FJCCA, o mișcare condusă de thailandezi care se concentrează pe evanghelizarea la nivel de sate, a botezat 1.435 de persoane într-o singură zi, pe 6 septembrie.

Sursa: https://www.stiricrestine.ro/2020/09/27/botez-cu-un-numar-record-de-participanti-in-thailanda-in-ciuda-pandemiei-de-covid-19/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.