Rugăciune pentru biserica persecutată – Qatar

Qatar este localizată în estul Peninsulei Arabice, fiind vecină cu Arabia Saudită. Din cele 2,7 milioane de locuitori, aproximativ 367.000 sunt creștini, majoritatea fiind străini care muncesc în țară. Religia oficială este islamul, având la bază legea Sharia. Qatar se află pe locul 27 în clasamentul țărilor persecutate al Open Doors.

Qatar este una din cele mai bogate țări din lume și în consecință este una din țările care susțin cel mai mult răspândirea islamului în lume. Din secolul VII până în anul 1985 nu se știa dacă mai este vreun creștin în țară. Prima biserică a fost inaugurată în 2008 într-un centru militar al SUA.

Majoritatea qatarienilor s-au convertit la creștinism în afara țării, iar la întoarcere în Qatar au avut de suferit din cauza credinței alese. Creștinii sunt tratați ca cetățeni de mâna a doua, un musulman care se convertește la creștinism este considerat apostat și poate fi pedepsit cu moartea. Creștinii sunt persecutați de extremiștii islamiști, guvern, societate și familie. Convertirea la creștinism lezează onoarea familiei, iar de obicei familia se răzbună pentru a-și salva onoarea.

Evanghelizarea musulmanilor este interzisă și poate fi pedepsită cu până la 10 ani închisoare, cu toate acestea, numărul musulmanilor din Qatar care devin creștini crește.

Rugați-vă pentru creștinii din Qatar, pentru misionarii care duc Evanghelia printre qatarieni, pentru cei persecutați și persecutorii lor și pentru toți cei care încă nu Îl cunosc pe Hristos. Împărtășim aceeași credință, dar nu și aceeași libertate.

Informații preluate de la Open Doors, Voice of the Martyrs & Joshua Project

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2440237376284773/?extid=sIFg5V02FGTwFlZG&d=n

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.