Guvernatorul statului Ohio semnează un proiectul de lege prin care interzice oficialilor să închida lăcășurile de închinare

Guvernatorul republican al Ohio, Mike DeWine, a semnat miercurea trecută un proiect de lege care interzice funcționarilor publici să închidă lăcășurile de cult din tot statul, în ciuda pandemiei COVID-19.

Proiectul de lege nr. 272” va intra în vigoare la jumătatea lunii decembrie, relatează Cleveland.com.

În martie, DeWine a declarat că nu plănuieste să ceară închiderea bisericilor, însă a schimbat ordinea priorității legilor statului din luna respectivă, lucru care i-a adus critici pe scară largă. În conformitate cu noua legislație, nici amânarea alegerilor nu va fi permisă.

Senatorul Terry Johnson, un susținător al proiectului, a explicat pentru Cincinnati Fox affiliate WXIX că este recunoscător pentru faptul că statul protejează libertatea exprimărilor credințelor cetățenilor, spre deosebire de alte state care au impus comunităților religioase închideri forțate.

„În timpul pandemiei de COVID-19 am văzut mai multe state care au încălcat Primul Amendament, amendament ce include și dreptul de închinare și adunare al americanilor, ignorându-l complet, impunând închideri forțate ale lăcășurilor de cult și a instituțiilor religioase”, a spus senatorul. „Deși mă bucur că nu s-a impus un astfel de ordin în Ohio (de închidere forțată, n.tr.), acest amendament al lui DeWine este bine venit”.

Potrivit Huffington Post, votul a fost împărțit în principal între republicani și democrați, majoritatea democraților fiind împotriva acestui proiect de lege.

Chiar dacă bisericilor nu li s-a cerut să-și închidă porțile, participanții la slujbele religioase trebuie să respecte în continuare obligativitatea purtării măștilor, cerință emisă de guvernatorul DeWine în luna iulie.

Însă liderii bisericii „Ohio Christian Alliance” (Alianța Creștină din Ohio) se opun, cerând guvernatorului să-i scutească pe credincioși de a purta măști în timpul serviciilor religioase, relatează The Columbus Dispatch.

La momentul publicari acestui articol (16 septembrie 2020, n.tr), Departamentul de Sănătate din Ohio a raportat peste 130.000 de cazuri confirmate de COVID-19 în stat și peste 4.200 de decese.

https://www.stiricrestine.ro/2020/09/21/guvernatorul-statului-ohio-semneaza-un-proiectul-de-lege-prin-care-interzice-oficialilor-sa-inchida-lacasurile-de-inchinare/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Guvernatorul statului Ohio semnează un proiectul de lege prin care interzice oficialilor să închida lăcășurile de închinare

  1. Pingback: Bă, pocăiților, scrieți corect românește (2.113) – Știri Creștine / Ciprian Bârsan | RoEvanghelica

Comentariile sunt închise.