Cenzurat pe Facebook la solicitarea USR, avocatul româno-american Peter Costea inițiază demersuri legale în Senatul SUA

Avocatul româno-american Peter Costea, stabilit în Houston, Texas, cu o experiență de peste 30 de ani în cadrul Baroului Texas și unul dintre avocații care au asistat Familia Bodnariu vs Barnevernet, s-a adresat miercuri autorităților americane cu o sesizare privind cenzurarea opiniilor conservatoare pe Facebook, în cazul său, cenzurarea unei postări personale la solicitarea partidului de stânga românesc Uniunea Salvați România (USR).

Cu o săptămână în urmă, pe pagina personală de Facebook, avocatul Peter Costea a postat o opinie despre candidatura unui membru USR la Primăria Timișoarei, explicând de ce, în accepțiunea sa creștin-conservatoare, candidatul și partidul în discuție nu se ridică la nivelul valorilor la care aspiră conservatorii, indicând, de asemenea, și opiniile negative ale candidatului USR față de politica președintelui Trump și mai ales față de americanii care l-au votat – într-un context în care candidatul USR încerca să obțină sprijinul comunității evanghelice din Timișoara.

Potrivit avocatului Peter Costea, la mai puțin de 24 de ore de la postare, fără nici o notificare, Facebook i-a eliminat postarea ca fiind „hate speech”, deși dintr-o analiză a textului nu poate fi nimic încadrat în această categorie. Într-o postare video ulterioară, candidatul USR vizat a denunțat „atacuri din afară” și „încercări ale partidelor vechi de a-l discredita”.

Conform practicii Facebook, în urma unor sesizări multiple ale unei postări, mai ales pe motivul de „hate speech”, platforma elimină imediat postarea, fără a face verificări adiționale.

Asemănător Partidului Democrat, se pare că USR nu tolerează libertatea de exprimare, diversitatea de opinii și alege reducerea la tăcere în locul argumentului.

Recent, în Senatul Statelor Unite au fost audiați directorii celor mai mari platforme de socializare din Statele Unite, unde li s-au prezentat nenumărate cazuri și plângeri cu privire la cenzurarea opiniilor conservatoare în detrimentul celor de stânga. Probabil că și sesizările și demersurile legale ale avocatului Peter Costea vor fi parte din viitoarele audieri din Senatul SUA.

https://tribuna.us/cenzurat-pe-facebook-la-solicitarea-usr-avocatul-romano-american-peter-costea-initiaza-demersuri-legale-in-senatul-sua/?fbclid=IwAR1Z3jn6Wj7YwAbT27GK-MQr9d2eeLk2YLy5E9gEdbFDL4w4dMkUOCJEogU

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.