Patru iranieni convertiți la creștinism îndură ani de închisoare pentru că au participat la biserici de casă

Patru Iranieni convertiți la creștinism au primit la începutul lunii sentința de condamnare la câțiva ani de închisoare, după ce au fost arestați în februarie pe baza unor acuzații de comportament împotriva securității naționale prin participarea la întâlniri ale bisericilor de casă și evanghelizări.

Potrivit Article 18, o organizație non-guvernamentală din Londra care promovează libertatea religioasă și toleranța creștinilor în Iran, cei patru acuzați au primit sentințe între doi și cinci ani pentru propagarea creștinismului sionist.

Ramin Hassanpour a fost condamnat la cinci ani, în timp ce Haidi Rahimi a fost condamnat la patru ani de închisoare. Sakine Behjati și Saeede Sajadpour au primit ambii sentințe de doi ani.

Toți cei patru sunt știuți drept membrii ai Bisericii din Iran, o denominație nontrinitariană din Rasht, capitala provinciei Gilan.

Cei patru au fost acuzați în luna mai. După momentul în care au fost acuzați, au petrecut aproximativ o săptămână în închisoarea Lakan din Rasht, deoarece nu au putut plăti cauțiunea de 30 000 $.

Cauțiunea a fost scăzută și au fost eliberați.

Grupuri care susțin drepturile omului, inclusiv Christian Solidarity Worldwide, au îndemnat regimul teocratic iranian să îi elibereze pe cei patru credincioși.

Autoritățile Republicii Islamice Iran au făcut o obișnuință din arestarea și închiderea convertiților la creștinism care sunt acuzați de participarea la biserici de casă și a altor minorități religioase.

Condamnarea acestor credincioși marchează cea mai recentă evoluție a unei represiuni neobosite asupra unor grupuri religioase specifice din Iran, a spus directorul executiv Mervyn Thomas într-o declarație pentru media.

Solicităm guvernului iranian să-i elibereze pe acești creștini și pe toți ceilalți care sunt reținuți în prezent sub acuzații exagerate, legate de religia sau credința lor și să pună capăt hărțuirii judiciare a membrilor comunităților de minorități religioase.

CSW a raportat în iunie că alți patru creștini iranieni au primit ordinul de a se preda la închisoarea Evin din Teheran pentru a-și începe sentințele de cinci ani după ce au fost arestați în timpul unor serii de urmăriri asupra bisericilor de casă din Rasht. Ei au fost acuzați de promovarea Sionismului.

În instanță, cei patru bărbați au fost ponegriți de judecător, fiind numiți trădători.

Condamnările lor sunt nefondate, iar judecata lor a fost lipsită de transparență, a explicat Thomas.

CSW a aflat, de asemenea, că Mohammadreza Omidi, un alt membru al Bisericii din Iran, nu a fost eliberat la data așteptată și s-ar putea să rămână încă patru ani în închisoare. Omidi și-a început sentința de 10 ani odată cu pastorul Youcef Nadarkhani și alți membrii ai bisericii de casă care au fost condamnați la 10 ani în închisoare în anul 2018,

Potrivit CSW, Omidi inițial a primit un verdict care a redus sentința de 10 ani la una de doi ani. Se aștepta să fie eliberat în luna iulie. Cu toate acestea, i s-a comunicat că sentința a fost redusă la șase ani, nu la doi ani cum a fost informat inițial. Dacă este corect, el mai are de stat încă patru ani, a raportat CSW într-o declarație de presă.

Article 18 a raportat în trecut că Ismael Maghrebinejad, un membru al Bisericii Anglicane în vârstă de 65 de ani, a avut confirmate două din cele trei sentințe primite la începutul anului. El a fost acuzat de implicare în propaganda împotriva statului și apartenență la un grup ostil regimului.

Iran este plasat pe locul nouă în lista cu țările în care este cel mai greu în ceea ce privește persecutarea creștinilor potrivit World Watch List a Open Doors USA.

În timp ce creștinii întâmpină cu regularitate riscul de a fi arestați dacă participării la bisericile de casă, Open Doors USA a raportat în Ianuarie că 169 de creștini au fost arestați în Iran în timpul perioadei de raportare din anul 2019 a organizației.

Perioada de raportare a avut în vedere evenimente desfășurate între 1 noiembrie 2018 și până în 31 octombrie 2019.

https://www.facebook.com/100004453486819/posts/1606047676220333/?extid=aZHctFQ8QadLBnzZ&d=n

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.