SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ NEPAL (23-29 august 2020)

Nepal se află în Asia, între India și China.
-Are o populație de 30 milioane locuitori, din care 1,28 milioane sunt creștini.
-Nepal se află pe locul 32 în clasamentul țărilor cu persecutii.
Profilul persecuției:
Viața privată-74%; Viața familială-65%; Viața comunitară-59%;
Viața națională-72%; Viața bisericească-73%; Violența -42%.
-Religia majoritară este hindusimul.
– Constituția din 2015 declară că Nepal este un stat secular, totuși ea precizează că orice convertire la altă religie în afară de hinduism nu este permisă și este o infracțiune.
– Oficialii guvernamentali, preoții hinduși, partidele politice, familia, prietenii și comunitatea și-au adus aportul în creșterea persecuției.
– Biserica a crescut rapid în Nepal în ultimii ani, iar această creștere rapidă a creștinismului a adus și o creștere a persecuției împotriva creștinilor. Liderii hinduși sunt îngrijorați de creșterea bisericii, deoarece cei mai mulți convertiți la creștinism provin din medii hinduse.
– În ultimul an, mai multe biserici au fost vandalizate și mulți creștini au fost bătuți; de asemenea, unii creștini au fost închiși, iar alții au trebuit să fugă din casele și satele lor din cauza amenințărilor.
-Cu toate aceste probleme, încurajator este faptul că rata anuală medie de convertire la creștinismul evanghelic în Nepal este de 5,3%.
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugăm pentru ei şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în această ţară (în Nepal avem misionari români), pentru oamenii neevanghelizați din Nepal, dar şi pentru persecutori pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors & Joshua Project )
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3814850588541664&id=100000502812727

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.