Ordinarea diaconilor bisericii „Covceg” din orașul Bălți

În biserica „Covceg” din orașul Bălți a avut loc o slujbă festivă dedicată punerii mâinilor noilor slujitori. Doi frați tineri au fost binecuvântați pentru slujba de diacon: Andrei Isacenco și Daniel Tuceac.

Biserica și-a ales frații un an în urmă, iar până în momentul ordinării, aceștia și-au confirmat chemarea prin dăruire și trăirea lor. Fratele Daniel este un predicator, liderul unuia dintre grupurile de tineri, care ține regulat întâlniri de rugăciune acasă. Fratele Andrei este responsabil de publicarea buletinului de rugăciune în biserică, participă regulat la predicarea cuvântului lui Dumnezeu și este elev al Școlii Misionare din Bălți, care, cu sprijinul Societății Evanghelice Slave, pregătește slujitori în ultimii 27 de ani.

La slujire a participat pastorul responsabil pentru regiunea Bălți, Piotr Legcun, precum și pastorul responsabil al bisericii-mamă „Betania”, Andrei Malanciuc.

Îndrumarea dedicată noilor slujitori din epistola a doua către Timotei 2:1-5 a fost citită de către episcopul Uniunii Bisericilor CEB, Nicolae Vozian. El le-a amintit celor rânduiți că slujirea este un război spiritual în care există un singur câștigător. Pentru a câștiga, trebuie să îndurați suferința ca un soldat bun al lui Hristos, să puneți întreaga armură a lui Dumnezeu și să fiți credincioși în luptă până la sfârșit. „Victoria nu este ușoară, dar câștigătorul primește recompensa promisă de însuși Domnul”, a amintit fratele Nicolae slujitorilor și întreagii biserici.

La ordinare au participat: episcopul UCEB, Nicolae Vozian, prezbiterii Petru Legcun, Andrei Malanciuc, Vasile Gherasimciuc, Vladimir Colibaba, Nicolai Sazonov, Petru Mihalciuc.

Sursa: https://baptist.org.md/ro/?p=14775

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.