Gândul zilei:

„Nu întoarceți rău pentru rău, nici ocară pentru ocară; dimpotrivă, binecuvântați, căci la această ați fost chemați: să moșteniți binecuvântarea.” 1 Petru 3:9

Poate cea mai dificilă practică din viața creștinilor postmoderni este aceea de a întoarce întotdeauna bine pentru rău, și nu oricum ci zâmbind și binecuvântând, indiferent de circumstanțe. Chiar și atunci când mintea, inima și sufletul ar avea tot dreptul să ceară cu tot dinadinsul răzbunare față de vrășmașul care lovește fără milă și plin de batjocoră în trupurile obosite de lunga și greaua povară a vieții.

Această mentalitate pacifistă și indulgentă, pusă în contextul deșănțat și mai mereu pus pe căpătuială al lumii care ne înconjoară, ar putea părea demnă de oamenii slabi și fără vre-un viitor în socitetatea de consum; “nătângi” care nu știu a-și valorifica drepturile care ne sunt oferie tuturor cu mână largă de către o cultură permisivă cu păcatul, dar extrem de exigentă și critică cu aceia care își doresc o viață morală și etică.

Presiunea socială își spune așadar cuvântul, macinând încet dar sigur fiecare fragment de bunătate si mărinimie din inima unei umanități care devine tot mai hâtră, și a unui creștinism tot mai slobod la gură și tot mai liberal când vine vorba de respectarea cu strictețe a valorilor divine. Aceștia din urmă, au părăsit demult ghidul Bibliei și și-au construit propriile dogme și tradiții, pentru respectarea cărora nu îți mai trebuie cunoștință și sens, ci mai degrabă o îngrămădire mecanică de nonsens și îndobitocire a minții.

A întoare însă bine pentru rău indiferent de circumstanțe nu este însă o dovadă de slabiciune, ci o mentalitate elevată care ar trebui să se regăsească în fiecare creștin autentic, pentru că noi am învățat cum să fim asemenea Tatălui nostru Ceresc; și anume răspândind în jur mai degrabă pacea decât răzbunarea, și mai degrabă binecuvântarea decât blestemul.

Tot astfel a înțeles și Apostolul Petru, acel om iubit de Dumnezeu care îndemnându-ne precum un tată ne-a învațat că „Cine își iubește viața, și vrea să vadă zile bune, să-și înfrâneze limba de la rău, și buzele de la cuvinte înșelătoare, să se depărteze de rău și să facă binele, căutând pacea; căci ochii Domnului sunt peste cei neprihăniti, și urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor. Dar Fața Domnului este împotriva celor ce fac răul.” 1 Petru 3:10-12

Cu aceste cuvinte în minte, va îndemn astăzi pe toți să va trăiți această zi în așa fel încât chiar și cei ce va prigonesc să vadă în în fiecare dintre noi imaginea curată și Sfântă a lui Dumnezeu!

Fiți binecuvântați

Pastor Florin Antonie

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.