Sute de creștini din 3 țări africane uciși de jihadiști musulmani

În nord-estul Africii, în ultimele săptămâni este în desfășurare o campanie de teroare împotriva creștinilor, fiind uciși mai mult de câteva sute de creștini în cel puțin trei țări africane din Sudanul de Sud până în Camerun.

În marea majoritate sunt țintiți de musulmani radicali din diferite grupuri, inclusiv Boko Haram și militanți Fulani.

În Nigeria, numai în ultima lună, cel puțin 121 de oameni au fost uciși și câteva mii au fost forțați să își părăsească locuințele din sate creștine localizate în statul Kaduna de Sud, după atacuri separatiste, realizate de așa-numiții membri ai tribului musulan Fulani, potrivit Barnabus Fund.

Extremiștii au atacat comunitatea de fermieri Chibob din teritoriul Gora, omorând 22 de oameni pe 10 iulie. Ei au lovit din nou cu o săptămână mai târziu, ucigând 38 de oameni din orașul Kagoro, și lăsând încă 32 de morți în atacuri separate din Kakum Daji și Gora Gan.

Apoi, pe 22 iulie, militanții Fulani, înarmați cu macete și cuțite, au atacat locuințe ale satului creștin Kizachi, omorând cu brutalitate un copil de 9 ani, trei adolescenți și un adult.

Atacurile au continuat și următoarea noapte în satul Doka Avong, în timpul unei furtuni. Cel puțin șapte creștini au fost uciși și mulți alții au ajuns în ploaie din cauza faptului că locuințele lor au fost incendiate de militanți.

Barnabus Fund raportează faptul că creștinii care locuiesc în statul Kaduna au chemat la rugăciune pentru pace după ce militanții musulmani și-au continuat neobositele atacuri. Un martor al frecventelor atacuri le-a descris drept „autohtone”.

Biserica și lideri creștini atacați în Sudanul de Sud

In acest timp, în Sudanul de Sud, pe 27 iulie, șase copii care au fost luați ostatici erau cu cei 23 de oameni uciși când teroriști neidentificați au atacat o biserică anglicană în statul Jonglei pe 27 iulie. Cel puțin alți 20 de oameni au fost răniți.

„După uciderea oamenilor din biserică, teroriștii au mers la satul de fermieri și au omorât oameni și acolo,” a relatat Bishop Moses Anur Ayom. „Teroriștii au ars întregul sat în Makol Chuei.”

Teroriștii, de asemenea, au atacat și satul Jalle, omorând pe Jacob Amajok, un arhidiacon anglican, și trei pastori.

„Nu este nevoie să ucideți pastorii,” a spus Ayom, „Nu mă bucură această problemă a uciderii și distrugerii bisericilor. Mi-aș dori să fac un apel, pentru intervenția comunității internaționale. Ca lider al unei biserici, îi iert pe teroriști. Biblia spune că trebuie să îi iertăm pe cei care ne fac rău.”

Creștini măcelăriți în somn în Camerun

Și în Camerun, Boko Haram a atacat o tabără de oameni deportați, în timpul nopții de 2 august, ucigând cel puțin 18 creștini în timp ce dormeau. În timpul atacului de o oră, jihadiști au rănit mulți oameni, și, de asemenea, au jefuit case. Un martor a spus că după ce un polițist local a ajuns la scena faptei, grupul de militanți a fugit și a trecut granița în Nigeria.

Potrivit cu Barnabus Fund, în ultimii șase ani, violența grupului Boko Haram s-a intensificat în nordul extrem al Camerunului, care împrejmuiește baza grupului terorist musulman, în jurul Lacului Chad și nord-estul Nigeriei.

https://www1.cbn.com/cbnnews/cwn/2020/august/hundreds-of-christians-murdered-by-islamic-jihadists-across-3-african-countries?fbclid=IwAR3AArzLRBOzRm7MQrd5bvmb-hUgbDaGw0A3s4USw4CvE_a6rKsAwi7XO_A

Via:

https://www.facebook.com/100004453486819/posts/1591160677709033/?d=n

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.