57 de cenți care au făcut istorie


O fetiță ce plângea stătea lângă o biserică. Ea fusese dată afară pentru că nu mai era loc. Nu mai pot să merg la școala de duminică se plânse ea pastorului în timp ce trecea pe lângă ea. Uităndu-se la ea, pastorul o luase de mânuță și-i găsise un loc înăuntru. Fetița fusese atât de mișcată de acest gest încât în acea seară se dusese la culcare găndindu-se la copiii care n-au un loc în care să se roage lui Isus.

Peste doi ani, acea fetiță zăcea moartă într-una din clădirile neîngrijite, iar părinții ei l-au chemat pe pastor pentru a organiza înmormântarea. În timp ce trupul ei firav era mutat, s-a găsit o poșetă lângă ea în care erau 57 de cenți și un bilețel cu scris de copil, “Acești bani sunt pentru a construi biserica puțin mai mare pentru ca mai mulți copii să poată să meargă la școala de duminică.”

Timp de doi ani economisise acei bănuți. Atunci când pastorul a citit bilețelul cu ochii înlăcrimați, a știut imediat ce avea de făcut. Luând poșetuța și bilețelul la pupitru, a spus povestea fetiței. El a cerut diaconului să înceapă lucrările pentru a mări biserica. Povestea însă nu se termină aici!

Unul dintre ziarele locale a auzit de poveste și a publicat-o. A fost citiă de un investitor care le-a oferit o parcelă de pământ ce valora câteva mii de dolari. Când a auzit că biserica nu poate plăti suma, le-a oferit-o pentru 57 de cenți. Au început să se strângă bani, iar în cinci ani darul copilei s-a înmulțit la 250.000 de dolari.

Dacă ajungi în Philadelphia, caută Temple Baptist Church, cu o capacitate de 3300 de locuri și Temple University, unde sute de studenți studiază. Uită-te și la Good Samaritan Hospital și la o școală de duminică care gășduiește sute de copii, astfel încât niciun copil din zonă să nu trebuiască să fie dat afară din lipsă de spațiu.

Într-una dintre camerele acestei clădiri poate fi văzută o poză cu fetița ai cărei 57 de cenți au făcut istorie. Lângă poza ei este și poza pastorului, Dr. Russell H. Conwell – o poveste adevărată oferită de Kay McCrary.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.