Creștinilor persecutați li s-a ordonat să renunțe la credință sau pierd ajutorul pentru COVID-19: „Este o tragedie”

În urma epidemiei de coronavirus, creștinii din Asia de Sud-Est și Sudan au primit ordin de la autorități să renunțe la credința lor, în caz contrar, riscă să piardă ajutorul de urgență, potrivit numeroaselor rapoarte.

Jan Vermeer, directorul de comunicare din Asia la Open Doors International, a declarat pentru Premiere News că organizația a fost „inundată de rapoarte ale creștinilor care ne spun că comunitățile lor le-ar da mâncare doar dacă s-ar reconverti la credința lor inițială”.

„În timp ce unii s-au întors la religia dominantă din țara lor, alții au optat pentru suicid”.

Potrivit Open Doors, creștinilor din țări precum Bangladesh, India, Sudan și Malaezia li se cere să renunțe la credința lor în schimbul ajutorului COVID-19.

Pastorul Sam, care coordonează activitatea Open Doors în sud-estul Asiei, a declarat în Bangladeshul rural, „guvernele acordă asistență multor oameni, dar mulți creștini, în special cei care provin dintr-un mediu musulman sau din cel budist, nu primesc sprijin atunci când merg în sate. ”

„În general, șeful satului discriminează creștinii. Ei spun: „Ei bine, ești creștin. Ai devenit creștin așa că nu poți beneficia de acest sprijin ”, a spus el.

„Oamenii pot muri sau să se convertească înapoi la islam dacă nu au mijloacele de a supraviețui”, a spus Sam, adăugând că, fără sprijinul Open Doors, care asigură ajutor în caz de coronavirus în zonă, „mulți creștini ar muri cu siguranță de malnutriție și înfometare sau să ia decizia că urmarea lui Isus este prea grea. ”

„Mulți dintre acești credincioși noi au doar o credință fragilă și trebuie să devină mai puternici în Domnul”, a spus el.

În Sudan, convertiții creștini se confruntă cu foamea și lipsa locuinței în timpul acestui blocaj, cu excepția cazului în care își resping credința și se întorc la Islam, potrivit Open Doors.

Un pastor local a explicat: „Credincioșii din mediul musulman trebuie să fie în întregime încrezători în sine, deoarece nu au primit niciun sprijin din partea familiei, triburilor sau comunității lor, din cauza credinței lor”, a spus el, potrivit Premiere.

„Dar, deoarece oamenii nu sunt capabili să lucreze în acest blocaj, nu au bani pentru mâncare și se găsesc în situația să fie dați afară din casele lor, fiind incapabili să plătească chiria.

„Când convertiții creștini cer ajutor comunității lor musulmane, li se spune că trebuie să renunțe la creștinism dacă vor să fie ajutați. Este o tragedie.”

În Malaezia de Est, unui grup de studenți creștini i s-a spus de la moscheea locală că va trebui să se convertească înapoi la islam pentru a primi orice ajutor alimentar din partea comunității în timpul blocajului cauzat de coronavirus.

Un raport anterior al Open Doors a constatat că, în Vietnam, guvernul a refuzat ajutorul alimentar pentru mai mult de 100 de creștini, inclusiv pentru copii și persoane în vârstă.

„Sunteți creștini și Dumnezeul vostru va avea grijă de familia voastră!” au spus autoritățile la 18 familii creștine, cuprinzând 107 de persoane, în Vietnamul de nord. „Guvernul nu este responsabil pentru familiile voastre!”

Un partener local al Open Doors, care nu a fost identificat din motive de securitate, a spus: „Se străduiesc să pună mâncare pe mesele lor și își consumă orezul puțin câte puțin în fiecare zi. Când au aflat că sprijinul guvernului venea în zona lor, au fost atât de fericiți – numai că au aflat că nu erau pe listă pentru că sunt creștini. ”

În mod similar, John Prabhudoss, președintele Federației Organizațiilor Creștine Americane din India, a declarat pentru The Christian Post că organizația a primit „mai multe rapoarte” despre minoritățile religioase din India maltratate în timpul pandemiei.

„Mai exact, mulți sunt lăsați în afara programelor create pentru a ajuta oamenii în timpul acestei crize”, a spus el. „Evident, există mai multe defecte sistemice în abordarea problemei din partea guvernului naționalist hindus. Din cauza acestor abordări fundamental defecte, creștinii și alte minorități religioase suferă, dar nu sunt singurele victime. Diverse grupuri de persoane vulnerabile din punct de vedere economic suferă, de asemenea, din cauza acestor atitudini fundamental defectate ale guvernului naționalist hindus. ”

Vermeer a declarat pentru Premier că discriminarea împotriva creștinilor este înrădăcinată în unele comunități, ceea ce înseamnă că astfel de practici vor fi dificil de schimbat.

„Trebuie să apelați la guvernele din aceste țări, pentru că acestea țin cont de acestea. Dar este într-adevăr adânc înrădăcinat în culturile lor, deci este foarte greu de schimbat. Și mai ales în satele îndepărtate … aveți nevoie de schimbări fundamentale.”

https://www.christianpost.com/news/persecuted-christians-ordered-to-renounce-faith-or-lose-covid-19-aid-it-is-a-tragedy-238034/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Creștinilor persecutați li s-a ordonat să renunțe la credință sau pierd ajutorul pentru COVID-19: „Este o tragedie”

  1. Pingback: Creștinilor persecutați li s-a ordonat să renunțe la credință sau pierd ajutorul pentru COVID-19: „Este o tragedie” — Ciprian I. Bârsan | Mon site officiel / My official website

Comentariile sunt închise.