SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE  PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ MALI (19-25 iulie 2020)

-Mali se află în N-V Africii
-Are o populație de 19,7 milioane locuitori, din care 461 000 sunt creștini, dar creștini evanghelici sunt 0,7 %.
-În Mali sunt 74 grupuri etnice, din care 45 sunt neevanghelizate, iar 91% din populația țării este considerată neatinsă de Evanghelie.
-Religia este islam.
-Mali se află pe locul 29 în clasamentul primelor 50 de țări cu cele mai severe persecuții.
Profilul persecuției:
Viața privată-55%; Viața familială-49%; Viața comunitară-77%;
Viața civilă/națională-60%; Viața bisericească-70%; Violența -82%.
-Sursa principala de persecuţie este extremismul islamic, grupările teroriste și profesorii islamici radicali.
– După intervenţia militară franceză din ianuarie 2013, ameninţarea grupărilor islamice extremiste a fost diminuată, cel puţin temporar, dar în nord încă nu există posibilitatea unei vieți normale pentru creștini.
-În nordul țării, în 2012-2013 toate bisericile au fost demolate, arse, deterioarate sau confiscate. Creştinilor care au plecat din zonă le este frică să se întoarcă, iar cei care se întorc, de obicei işi găsesc proprietăţiile ocupate de musulmani. Ei se simt ameninţaţi de influenţa grupările islamiste. Împărtășirea Evangheliei la musulmani reprezintă un risc.
– Misionarii creștini care slujesc în Mali trăiesc sub amenințarea constantă a răpirii (au fost semnalate cazuri de misionari răpiți), iar creștinii care provin din mediile musulmane se confruntă cu violență și presiune din partea rudelor și a membrilor familiei, dacă se descoperă convertirea lor la creștinism.
,,Anul trecut, în 10 iunie, cel puțin 100 de bărbați, femei și copii au fost masacrați în Sobame, un sat predominant creștin din regiunea Mopti, din centrul statului Mali, de către extremiști islamici. A fost ars satul întreg, inclusiv toți oamenii care se aflau în case. Doar câțiva oameni au reușit să scape de flăcări”
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugăm pentru ei şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în această ţară (avem o misionară româncă în Mali), pentru oamenii neevanghelizați din Mali, dar şi pentru persecutori pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Door și Joshua Project )
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Silviu Luncan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.