Imaginează-ți că te-ai născut în 1900.

Când ai 14 ani, începe Primul Război Mondial și se termină când ai 18 ani, cu 22 de milioane de morți.

La scurt timp după, apare o pandemie globală, gripa spaniolă, care omoară 50 de milioane de oameni. Iar tu ești în viață și ai 20 de ani.

Când ai 29 de ani, supraviețuiești crizei economice globale care a început cu prăbușirea Bursei de valori din New York, provocând inflație, șomaj și foamete.

Când ai 33 de ani, naziștii ajung la putere.

Când ai 39 de ani, începe Al Doilea Război Mondial și se termină când ai 45 de ani, cu 60 de milioane de morți, iar în Holocaust mor 6 milioane de evrei.

Când ai 50 de ani, începe războiul din Coreea.

La 61 de ani începe și Războiul din Vietnam și se termină la 75 de ani.

Un copil născut în 1985 crede că bunicii săi nu au nici o idee despre cât de dificilă este viața, dar au supraviețuit mai multor războaie și catastrofe.

Astăzi avem tot confortul din lume, pe fondul unei noi pandemii. Dar ne plângem pentru că trebuie să purtăm măști. Ne plângem pentru că trebuie să stăm în casele noastre, unde avem mâncare, electricitate, apă curentă, wifi, chiar și Netflix! Nimic din asta nu a existat în acea vreme. Dar umanitatea a supraviețuit acelor circumstanțe și nu și-a pierdut niciodată bucuria de a trăi.

O mică schimbare în perspectiva noastră poate genera minuni. Ar trebui să fim recunoscători că suntem în viață. Ar trebui să facem tot ce trebuie să facem pentru a ne proteja și a ne ajuta reciproc.

#levenpost

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.