SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE  PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ LIBIA (5-11 iulie 2020)

-Se află în Nordul Africii.
-Populaţia este de 6,5 milioane locuitori din care 36 200 sunt creştini. Mare parte a creștinilor din Libia sunt străini. Creștini evanghelici sunt aproximativ 0,1%. Cei mai mulți dintre creștini sunt migranți din Africa subsahariană.
-Religia de stat este islam.
-În Libia sunt 42 de grupuri etnice, din care 29 sunt neevanghelizate, iar 90 % din populația Libiei este considerată neatinsă de Evanghelie.
-Libia se află pe locul 4 în clasamentul ţărilor cu cele mai severe persecuţii, anul acesta fiind clasat pe cel mai periculos loc, din cel puțin ultimii 13 ani.
Profilul persecuției:
Viața privată-92%; Viața familială-93%; Viața comunitară-95%;
Viața națională-96%; Viața eclesială-98%; Violențe -68%.
-Grupurile radicale islamice și crima organizată sunt cele două cauze principale ale persecuției.
-Libia este o națiune profund islamică, dar și una tribală. Părăsirea islamului este considerat drept trădare a credinței și a valorilor naționale.
-Musulmanii care se convertesc la creştinism întâlnesc mari probleme, în special din partea familiei, societăţii şi a extremiştilor islamici.
-Importul de Biblii în limba arabă, literatura creştină și evanghelizarea musulmanilor sunt interzise în Libia.
-Străinii creştini care se află în Libia au propriile biserici, dar cetăţenii libieni n-au voie să participe la închinare în ele. Creștinii străini au voie să practice credința lor în Libia, dar mulți dintre ei au plătit prețul suprem, fiind răpiți de grupări extremiste și uciși.
-În ultimii ani, mai mulți creștini străini au fost răpiți și vânduți ca sclavi, de asemenea mai mult femei creștine au fost supuse violului și traficului sexual. S-au înregistrat mai mule cazuri în care creștinii au fost torturați și uciși într-un mod brutal și șocant.
– Cu toate aceste restricții și probleme pe care le întâmpină creștinii din Libia, dăm slavă Domnului pentru că rata medie anuală de convertire la creștinismul evanghelic este de 5,2%.
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugăm pentru ei şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în această ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Libia, dar şi pentru persecutori pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors și Joshua Project)
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Silviu Luncan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.