Poți fi creștin, poți fi marxist, dar nu poți fi și creștin și marxist

Nu știm sigur câți creștini aprobă actuala mișcare neo-marxistă de vinovăție colectivă din frică, dintr-o neînțelegere a ceea ce înseamnă sau dintr-o convertire autentică la cauză.

Ceea ce este clar, însă, este că nu poți fi și creștin și marxist în același timp, nu fără contradicții irezolvabile.

În timp ce marxismul tradițional privește istoria ca pe o luptă între „proletariatul bogat și clasa muncitoare”, neo-marxismul agită conflictul pentru a încorpora sexul biologic, rasa, etnia și un întreg gambit de diverse „identități”.

Principiul unificator pentru marxiștii din spatele mișcării Black Lives Matter este că totul – și chiar se referă la totul – poate fi redus la „opresori” versus „oprimați”.

Dacă se întâmplă să fii membru al unuia dintre grupurile „opresoare”, atunci așteaptă-te să vezi tot felul de pedepse îndreptându-se către tine până când neo-marxiștii sunt satisfăcuți. Cu excepția faptului că nu sunt niciodată.

Prea mulți creștini cad în capcana exprimării solidarității cu o ideologie care este complet în antiteză cu învățăturile lui Isus. În prezent, ei au nevoie de rugăciunile noastre. Au nevoie să se trezească la realitate.

Sursa: https://tribuna.us/poti-fi-crestin-poti-fi-marxist-dar-nu-poti-fi-si-crestin-si-marxist/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.