POVESTE

Într-o universitate renumită, la un curs de logică din anul I, profesorul a făcut o ofertă neobișnuită cu privire la examenul de sfârșit de an. El le-a spus studenților:

– Puteți veni și copia la examen doar cu atâta informație cât încape pe o coală de A4.

Așa că fiecare student și-a pregătit ”terenul”, au tras din greu toată săptămâna, ca să poată pune cât mai multe cunoștințe cu putință pe o coală A4.

Totuși, unul dintre studenți, când a intrat în clasă, în ziua examenului, a pus o coală de hârtie pe podea și pe ea l-a pus să stea pe unul din studenții din anul IV. Studentul de anul IV i-a spus acestuia tot ce trebuia să știe. Drept rezultat, el a fost singurul student din an care a luat nota maximă.

Morala:

Şi noi avem de multe ori în viaţă, asemena “oferte”, dar ce-a mai importantă aş putea spune că e “oferta” pe care Domnul Isus ne-o face şi anume să ne strângem comori în cer cât mai multe în acest timp limitat de maxim 100 şi ceva de ani pe care un om i-ar putea trăi într-o viaţă. Aş dori ca să fim foarte pragmatici în acest sens, şi să folosim orice prilej de a lucra pentru Hristos, Amin.

(Sursa: Ilustrații fierbinți, Wayne Rice)

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.