SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ KAZAKHSTAN (7-13 iunie 2020)

-Este una din cele mai mari ţări din fosta Uniune Sovietică, având o populaţie de 18,6 milioane locuitori, din care 4,8 milioane sunt creştini, 0,53% creștini evanghelici, iar 47% din populație este considerată neatinsă de Evanghelie.
-Religia majoritară este islam.
-Se află pe locul 35 în clasamentul ţărilor cu persecuţii.
Profilul persecuției:
Viața privată-79%; Viața familială-69%; Viața comunitară-64%;
Viața națională-75%; Viața eclesială-84%; Violențe -10%.
-Persecuția este cauzată în principal de către guvernul represiv care urmărește să dețină controlul în toate domeniile vieții. Creștinismul este privit ca fiind o religie rusească. Autoritățile locale încurajează deseori populația să aibă o atitudine ostilă față de creștini.

-Guvernul se folosește de amenințările militanților musulmani pentru a restricționa mai multe domenii de libertate și pentru a-și mări controlul asupra societății. Dictatura, corupţia organizată, familia, societatea şi musulmanii extremişti sunt sursele principale de persecuţii.
-Cei convertiți la creștinism de la islam, suportă povara persecuției din partea statului, familiei, prietenilor și comunității.
– Bisericile sunt în mod regulat percheziționate de poliție și amendate, iar credincioșii care sunt activi în evanghelizare se confruntă cu atacuri, amenințări, arestări și alte sancțiuni.
-Activităţiile bisericilor neînregistrate, învăţământul religios, convertirea şi tipărirea de literatură creştină sunt interzise.
– Creștinii se confruntă deseori cu discriminare la locurile lor de muncă. Profesorii pot fi concediați doar pentru simplu fapt că participă la programele bisericilor evanghelice.
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugăm pentru ei şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în această ţară (sunt și misionari români), pentru oamenii neevanghelizați din Kazakhstan, dar şi pentru persecutori pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors și Joshua Project)
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3587063564653702&id=100000502812727&sfnsn=mo

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.