Convertirea musulmanilor: rolul onoarei și al rușinii

În ceea ce privește discuția despre „onoare-rușine”, realitatea tristă este că în multe contexte musulmane, cel mai bun lucru pe care l-ar putea face o persoană vreodată – să-L primească pe Hristos ca Mântuitor – este văzut de către comunitatea islamică drept cel mai rău lucru pe care l-ar putea face.

Isus a afirmat: „Mai am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta; și pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, și va fi o turmă și un Păstor” (Ioan 10:16). Misiunea, în esența ei, înseamnă a lucra împreună cu Bunul Păstor la căutarea acestor „alte oi”.

Noi predicăm Evanghelia și probabil, acționăm ca niște câini ciobănești, aducând noile oi în turmă. Viața ta de rugăciune, ca mijlocitor, joacă un rol cheie în a aduce celelalte oi – foste oi musulmane – de la întuneric, în grija Bunului Păstor care Și-a dat propria viață pentru ele. În calitate de creștin care provine din mediul musulman, vă mulțumesc pentru rugăciunile voastre și pentru implicarea în această slujire. Rugăciunile voastre aduc roadă. Cu adevărat, vedem multe oi – unele care au fost rănite de „lupii” unei religii orientate pe putere și în care lipsește ideea de Tată iubitor – venind în turma Împărăției lui Dumnezeu.

Cum gândesc celelalte oi?

Atingerea celorlalte oi necesită adesea să-L împărtășim pe Hristos la nivel transcultural. Ca atare, trebuie să înțelegem cum gândesc celelalte oi, oile pierdute. Cei care au trăit sau au călătorit în țări islamice, sau ale căror vieți au fost îmbogățite prin prietenii cu imigranți musulmani, vor constata că unii dintre noii prieteni au valori și priorități diferite, care au un impact asupra gândirii, comportamentului, luării deciziilor, comunicării, relațiilor și, în ultimă instanță, perspectivei asupra lumii. Așadar, trebuie să lucrăm din greu la a înțelege fiecare dintre aceste componente culturale.

În multe culturi răsăritene din care provin cei mai mulți musulmani, sistemul de valori „onoare-rușine” este înrădăcinat în individ, familie și comunitate. Acesta nu este neapărat un lucru bun, nici un lucru rău, dar este realitatea.

Citiți mai mult accesând:

https://noifrontiere.ro/convertirea-musulmanilor-rolul-onoarei-si-al-rusinii/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.