Sărbătoarea Cincizecimii sub spectrul unei pandemii neașteptate.

În această perioadă sărbătorim revărsarea Duhului Sfânt peste credincioșii din Ierusalim de acum două mii de ani în urmă, precum și peste toți cei care își recunosc nevoia de împuternicire divină pentru îndeplinirea mandatului misionar. Și noi, profesorii și studenții de la ITPB, recunoaștem nevoia noastră spirituală de împuternicire prin Duhul Sfânt pentru a duce la bun sfârșit mandatul care ne-a fost încredințat.

Anul acesta, având în vedere pandemia COVID 19, simțim mai mult ca în alți ani nevoia de a experimenta și de a transmite mai, spre semenii noștri, departe mângâierea, speranța și încurajarea pe care numai Duhul Sfânt le poate aduce. În perioada aceasta constatăm că sunt multe familii care și-au pierdut pacea și liniștea, iar altele îi plâng pe cei plecați prematur dintre noi. În acest context, mandatul nostru, al tuturor, este să ne rugăm pentru călăuzirea Duhului Sfânt, astfel încât să știm cum să vorbim cu oamenii, cum să comunicăm Evanghelia și cum să dovedim în mod practic credința pe care o avem. În toate aceste etape avem nevoie de ajutorul și de inspirația Duhului Sfânt, pentru că nici cunoștința căpătată din cărți și nici abilitatea de a naviga pe diferite platforme virtuale nu ne sunt suficiente. Duhul Sfânt, de Care avem mereu trebuință, este Mângâitorul în vremurile de încercare, este Duhul adevărului Care ne călăuzește în cunoașterea și în proclamarea adevărului (Ioan 16:13); El împarte cu generozitate daruri duhovnicești (I Cor. 12:4-11) și îmbogățește viața noastră cu roada Sa binecuvântată (Gal. 5:22-23).

Revărsarea Duhului Sfânt, care a început la Cincizecime și care continuă și astăzi, este un har al lui Dumnezeu pentru noi, este o binecuvântare pe care o trăim când căutăm cu smerenie și pocăință fața Domnului. Dorim ca toți profesorii și studenții ITPB să continuăm să experimentăm plinătatea Duhului Sfânt, iar prin lucrarea noastră să fim o binecuvântare pentru biserici, pentru credincioși și pentru toți cei care își deschid inimile pentru Cuvântul vieții.

Pastor Lector univ.dr. Eugen Jugaru
Președintele Comunității Penticostale Brașov
Președintele Senatului ITPB
(text apărut în foaia de informare a ITPB)

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.