IN SPATELE UȘILOR ÎNCHISE (7) IEȘIREA ȘI LECȚIILE ÎNVĂȚATE

Ușor, ușor ieșim din pandemie. Am fost băgați deodată și suntem scoși încetișor, prin ”ciudatele măsuri de relaxare”

Întrebarea este cum ieșim din pandemie? Ce lecții am învățat?
O perioadă de criză poate fi irosită sau fructificată. Cei activi, creativi și productivi au răscumpărat vremea și au fructificat fiecare moment.
După două luni de izolare am învățat câteva lecții:
1. Viața este neprețuită și foarte scurtă. De aceea, am hotărât să investesc pentru calitatea ei, să îmi număr bine zilele și să le fructific în folosul meu spiritual, sufletesc, intelectual și fizic. Dar, și în folosul semenilor mei.

2. Familia este cea care îți rămâne alături de tine în cele mai grele clipe. De aceea, iubirea, respectul, credincioșia, ajutorul, iertarea și comunicarea – valori esențiale pentru o familie sănătoasă – vor avea prioritate în relația de familie, indiferent de timp, probleme, loc…

3. Solitudinea este mai importantă decât galeria susținătorilor. Voi alege mai degrabă singurătatea pentru a mă dezvolta și evalua după standardele biblice, decât mulțimea care nu îmi poate oferi modele de urmat. Aici, în solitudine, pot avea cele mai frumoase și profunde experiențe cu Domnul, care vor întări credința și încrederea mea în Dumnezeu.

4. Solidaritatea este responsabilitatea umană cea mai puternică într-o comunitate (biserică) încercată de criză. De aceea, am hotărât să ajut și să susțin oameni și cauze pentru binele moral, spiritual, material al societății în care trăiesc.

5. Moartea poate apărea deodată, oricând. De aceea, fără să mă tem de moarte, voi fi mult mai înțelept să acord atenție și să mă pregătesc pentru ceea ce va fi dincolo de ea. Întâlnirea cu Domnul și Mântuitorul meu.

6. Hristos este ajutorul cel mai sigur și puternic în vreme de criză. De aceea, este înțelept să mă încred în El indiferent de gravitatea problemei. Isus nu întârzie niciodată cu ajutorul Său, El vine totdeauna la timp. După ceasul Lui. Pentru El nu există criză, dar va veni în sprijinul meu, oricând mă voi confrunta cu o problemă, mai ales dacă strig după ajutor.

7. Dumnezeu deține controlul ABSOLUT asupra tuturor lucrurilor. Omul, cu toată înțelepciunea pe care o deține, cu toate mijlocele tehnologice și sofisticare la dispoziție, este dezarmat și fără soluții în fața unui virus (inamic invizibil). Mă bucur că Dumnezeu este Domnul vieții mele și că El controlează fiecare situație din viața mea. Indiferent prin ce trec sau voi trece, El are și primul și ultimul cuvânt!

După perioada de PANDEMIE, vei ieși mai tare sau mai slab, cu lecții învățate sau neglijate, în funcție de cum ai abordat-o și ai folosit fiecare zi.

Costel Grămadă

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.