David – un lider după inima mea

De la marele rege evreu, David, am învățat câteva lecții de leadership care s-au alipit de sufletul meu. Vreau să împărtășesc cu voi, succint, trei dintre ele.

L-am văzut cum, în perioada clandestinității, deși fiind deja uns de profetul Samuel ca rege, nu a făcut nimic prin care să saboteze domnia predecesorului său care îl prigonea. Dimpotrivă, în momentele providențiale când dobândise un ascendent strategic asupra lui Saul, nu se grăbește să îi ia viața pentru a-și netezi astfel calea spre tronul promis de Domnul. David știe să se încreadă în Domnul și în planurile Sale, neapelând la soluții ușoare, la-ndemână, dar constroversate, pentru a-i da o mână de ajutor lui Dumnezeu. Ce lecție valoroasă: să nu te grăbești să îți asumi poziția de lider înaintea timingului divin. Sună bine, dar cam greuț, nu-i așa?

O altă lecție prețioasă vizează secretul domniei sale longevive. Aici trebuie să pun față în față reperele istorice despre rege cu psalmii acestuia. Remarc, în urma corelării celor două, că în spatele multiplelor succese militare și a izbândirii pe plan personal la fiecare moment de cumpănă, stă o viață de devoțiune solidă.

David are obiceiul să rezolve provocările personale și oficiale ale vieții sale, în rugăciune.

Acolo, în fața Domnului, își descarcă ranchiuna, ura chiar, dă sentințe dure, se ceartă cu inamicii, ca tot acolo să găsească energia duhovnicească menită să îl ridice deasupra acestor stări, la o statură după placul și inima lui Dumnezeu. Dacă ne dă vreodată târcoale gândul că secretul conducerii se reduce la a ști să lucrăm cu oamenii sau la anumite competențe pe care le-am dezvoltat în noi și în alții, ne înșelăm amarnic. Fără o relație vibrantă cu Domnul, conducerea noastră e un frumos edificiu de paie care însă nu rezistă testului de foc. Politica bisericească, fie ea cât de rafinată, nu poate înlocui rugăciunea. Dacă păstrăm însă structura rezistentă a devoțiunii, celelalte își scot în evidență valoarea în mod trainic.

Citește mai mult:

https://www.prolider.ro/2020/05/29/david-un-lider-dupa-inima-mea/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la David – un lider după inima mea

  1. Pingback: David – un lider după inima mea — Ciprian I. Bârsan

Comentariile sunt închise.