JURNAL DE CRIZĂ – 27.05.2020 – ora 22:00

………………………………………………………………………..

Încetul cu încetul ne apropiem de final. Duminica trecută, toate bisericile din Spania au avut posibilitatea să își deschidă porțile, cu restricții bineînțeles, dar totuși a fost ceva. După mai bine de două luni, în care s-a încercat suplinirea lipsei de părtășie cu biserica, prin mediile virtuale, mulți frați au avut posibilitatea de a se reîntâlni la Casa Domnului.

Au fost biserici care și-au deschis porțile imediat, iar altele, au decis … să mai aștepte. Noi la Castellon, am împărțit membralitatea în trei grupe și am făcut trei slujbe – de la ora 10:00, de la ora 15:00 și de la ora 18:00. Cei de la „Betel” Valencia, au făcut la fel, iar alte biserici au mers cam pe aceiași linie, în funcție de mărimea localului. De exemplu, Biserica „Elim” Roquetas de Mar (care a deschis cu o duminică mai repede), a făcut 4 slujbe într-o zi, pentru ca toată frățietatea să poată să participe la slujbă și să servească Cina Domnului.

Unele din bisericile din zona Madrid, se pregătesc să deschidă duminica viitoare, iar altele au decis să aștepte până ce se va intra în Fase 2, când se va permite participarea la slujbe a unui procent de 50 % din capacitatea sălii. În Catalunia, Biserica „Methanoia” din Barcelona nu a deschis încă, dar în schimb bisericile „Emanuel” Vilanova și „Elim” Girona, au deschis duminica trecută. Biserica Baptistă Barcelona, își va deschide porțile duminica viitoare.

În Pais Vasco, Biserica „Elim” Beasain și-a început slujbele în urmă cu 2 săptămâni, și totul a decurs în cele mai bune condiții.

Este adevărat că pentru acele biserici cu un local mic, unde în condiții normale spațiul este folosit aproape în întregime, este dificil acum să reduci participarea la o treime și să fi pus în situația de a găsi un criteriu după care să împărțești membralitatea. De aceea probabil unele biserici au decis să mai aștepte. Ba mai mult, este obligatoriu să folosim masca de protecție.

Sunt sigur că și alte biserici au început să funcționeze, dar nu am primit mai multe informații de la ele, de aceea le-am amintit doar pe acestea.

În ceea ce privește starea fraților infectați cu Covid 19, în acest moment doar o singură persoană mai este spitalizată, fratele Mircea Denis Cârpaci din Pamplona, dar starea lui este bună, cu o evoluție pozitivă.

Aș vrea să fac un rezumat al situației, acum la sfârșit, de aceea aș dori să știu câte persoane din fiecare biserică au fost spitalizate cu coronavirus în această perioadă. De aceea, acei ce doriți să colaborați, aștept informațiile voastre în privat, pe messenger. Vă mulțumesc și Domnul să vă binecuvinteze!

Pastor Beni Drădici

https://www.facebook.com/344152702378474/posts/2847757518684634/?d=n

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.