SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ IRAN (24-30 mai 2020)

– Se află în Asia.
-Are o populaţie de 82,8 milioane de locuitori, din care 800 000 sunt creştini, dar unele surse spun că numărul creştinilor este mult mai mare.
-În Iran peste 90 % din populație este considerată neevanghelizată.
– Iran se află pe locul 9 în clasamentul ţărilor cu cele mai severe persecuții.
Profilul persecuției:
Viața privată-84%; Viața familială-86%; Viața comunitară-85%;
Viața națională-95%; Viața bisericească-99%; Violențe -62%.
– Iranul este guvernat de Legea Sharia, iar decizia de a-L urma pe Isus poate fi pedepsită cu moartea. Noii credincioși se închină în secret și mulți își asumă riscul de a-și pierde familia, slujba și proprietatea.
-De la începutul anului 2012 autoritaţiile iraniene au intensificat campania de arestare a creştinilor. Metodele de interogare în închisoare sunt aspre și includ uneori abuzuri sexuale. Mai mulți liderii creștini au fost arestați și închiși pe termen lung pentru „crime împotriva securității naționale”.
-Serviciile de închinare, răspândirea Evangheliei şi publicarea literaturii creştine în limba persană (limba oficială) sunt interzise.
-Au fost raportate cazuri în care unii creștini au fost condamnați la 80 de lovituri de bici dupa împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului, fiind acuzați de consum illegal de alcool.
-Deşi deţinerea şi distribuirea Bibliilor sunt categoric interzise, iar cei prinşi practicând acest lucru riscă pedeapse foarte aspre, totuşi sunt persoane care işi asumă riscul şi distribuie un număr impresionant de Biblii.
-Cu cât numărul persecuţiilor creşte, cu atât şi numărul creştinilor creşte, iar lucrul acesta irită pe oficialii iranieni. Actuala conducere a ţării este îngrijorată şi nu ştie cum să facă faţă creşterii foarte rapide a numărului creştinilor.
-Creștinii din Iran, deși își asumă un risc foarte mare împărtășind Evanghelia iranienilor, ei nu ezită în a spune oamenilor adevărul despre Isus.
-Deși guvernul islamic al Iranului alocă un buget masiv pentru susținerea organizațiilor care promovează islamul în rândul tinerilor în țară și în afara țării, totuși în ciuda acestor eforturi, tinerii iranieni încep să devină din ce în ce mai reticenți față de islam și interesați de creștinism, ceea ce reprezintă un mare motiv de îngrijorare pentru guvernul iranian, mai ales că se convertesc la creștinism un număr tot mai mare de tineri din familiile liderilor religioși și politici.
-Mulți musulmani din Iran au vise și viziuni cu Isus, iar lucrul acesta îi provoacă să devină interesați de El.
-În ciuda tuturor acestor ostilități din partea statului, Iran este naţiunea care are cea mai mare rată anuală din lume de convertire la creștinismul evanghelic (19,6%). În ultimii 25 de ani, s-au convertit la Isus mai mulți musulmani iranieni decât în toate cele 14 secole la un loc, de când este islamul în Iran.
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugăm pentru ei şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în această ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Iran, dar şi pentru persecutori pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors, Barnbasaid, Voice of the Martyrs și Joshua Project)
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s