Apel către creștinii români: Nu fiți apostoli ai răspândirii fake news-lor!

În ultimele două luni România a ajuns sub un bombardament de manipulare greu de descris. Că unii oameni neinformați și slabi de înger se lasă atrași în toat felul de conspirații, este de înțeles. Conspirațiile ne fac să ne simțim speciali, iar oamenii au nevoie să fie speciali, sau cel puțin să se simtă. Că unii politicieni meschini și fără scrupule se folosesc de epidemia de coronavirus pentru a multiplica epidemia de panică, este de înțeles și asta. Atât îi duce capul pe ei și pe noi, că noi i-am ales. Dar când unii lideri creștini, sau pur și siplu creștini practicanți din toate denominațiile, nu doar că înghit pe nerăsuflate astfel de minciuni, dar se mai și transformă în apostoli ai răspândirii de fake news, asta e prea mult. Oameni buni, dacă nu puteți transmite un mesaj al speranței sau dacă nu puteți face ceva bun, cel puțin nu fiți parte la prostirea oamenilor neinformați.

Iată doar câteva dintre minciunile care atrag milioane de vizualizări pe internet sau de telespectatori la unele posturi de televiziune. Minciuni care sunt răspândite cu foc, inclusiv de creștini, iar asta nu ne face cinste.

1. Luarea temperaturii la supermarketuri cu ajutorul termoscannerelor e un plan al ”ocultei criminale” pentru înregistrarea datelor personale.
2. Prin vaccinare ne sunt implantate microcipuri.
3. Autoritățile plătesc pentru declararea morților de covid.
4. Bill Gates a pus la cale o uriașă conspirație globală ca să distrugă România (Gates e prototipul miliardarului veros, rol jucat de George Soros în vechile narațiuni conspiraționiste).
5. Starea de urgență/alertă înseamnă dictatură.
6. Măștile sunt de fapt botnițe puse de autorități ca să ne închidă gura.
7. FMI vrea să omoare bătrânii pentru ca guvernele să nu le mai plătească pensiile.
8. Coronavirusul nu există, totul e o minciună pusă la cale de guverne pentru a-și controla cetățenii.

Fiți mesageri ai Veștii bune, nu a veștilor rele și mai ales, nu ai minciunilor!

Samy Tuțac

P.S. Ironia din imagine e o dovadă în plus că prostirea oamenilor funcționează ca unsă…

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.