Comunicatul Cultului Creștin Penticostal privitor la întâlnirile credincioșilor în starea de alertă

CULTUL  CREŞTIN  PENTICOSTAL

  BISERICA LUI  DUMNEZEU  APOSTOLICĂ  DIN  ROMÂNIA

Str. Carol Davila 81, sector 5, Bucuresti,tel./fax: 021/3119295; 0314054542

Cont  IBAN  RO29RNCB0077029207060001, BCR, Filiala sector 6, Bucureşti, cod  fiscal  nr. 4431227

        –––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

       Nr. 501 din 15.05.2020

COMUNICAT

Iubiți frați și surori, 

Vă dorim mult har și multă pace din partea Domnului nostru Isus Hristos și ne rugăm ca Dumnezeu să vă protejeze în aceste vremuri grele, pricinuite de această pandemie – Covid 19.

După cum bine știți, în țara noastră a luat sfârșit Starea de urgență. Pe această cale, dorim să vă mulțumim pentru înțelegere și pentru modul în care v-ați raportat la comunicatele care au fost date de Comitetul Executiv, comunicate în care au fost făcute recomandări și au fost transmise hotărâri pentru bunul mers al lucrării, în mod deosebit cu privire la Cina Domnului.

Începând cu data de 15 mai 2020, România a intrat în Stare de alertă pentru 30 de zile, perioadă în care sunt prevăzute măsuri de prevenire, control și combatere a infecțiilor cu SARS-CoV-2. În Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 24/2020, sunt prevăzute măsurile care se instituie pe durata Stării de alertă, iar cu privire la activitățile organizate de slujitorii cultelor religioase, cu participarea publicului, la pct.5 (2) a) se arată următoarele:

“a) activitățile organizate de slujitorii cultelor religioase, cu participarea publicului, care se desfășoară doar în exteriorul lăcașurilor de cult, precum și practicile și ritualurile cu caracter privat în interiorul lăcașurilor de cult (cu participarea a maxim 16 persoane) se realizează cu respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite. Slujbele religioase desfășurate în spații publice, în exteriorul lăcașurilor de cult, nu sunt considerate adunări publice;”.

În perioada Stării de alertă, pastorii împreună cu bisericile pot să organizeze servicii divine, oficierea actelor de cult și alte activități cu caracter religios, respectând normele în vigoare. Mai jos, pe site-ul Cultului, veți putea putea citi ORDINUL COMUN emis de către Secretariatul de Stat pentru Culte și Ministerul Sănătății, care reglementează modul în care se pot organiza slujbele și se pot oficia actele de cult.

Să continuam, în zilele de joi, să postim și să ne rugăm, până când se va încheia criza generată de noul coronavirus și vom putea să ne întâlnim în casele noastre de rugăciune.

“Încolo, fraţilor, fiţi sănătoşi, desăvârşiţi-vă, îmbărbătaţi-vă, fiţi cu un cuget, trăiţi în pace, şi Dumnezeul dragostei şi al păcii va fi cu voi.” (2 Corinteni 13:11).

Cu dragoste frățească,

COMITETUL EXECUTIV AL CULTULUI CREȘTIN PENTICOSTAL – B.D.A.R.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Comunicatul Cultului Creștin Penticostal privitor la întâlnirile credincioșilor în starea de alertă

Comentariile sunt închise.