La o luna de la plecarea în veșnicie a păstorului Nelu Șerban

Nu pot să tac, lăsând să se aștearnă uitarea, peste viața unui om care merita o mult mai mare cinstire, măcar la plecarea lui dintre noi. Pastorul Nelu Șerban a fost primul dintre slujitorii care au plecat din această lume într-un mod neașteptat, în acest context cu restricții pe care niciodată nu le-am mai întâlnit și nici nu ne-am imaginat vreodată că o să le trăim. În aceste vremuri, sicriul coboară în mormânt, în timp ce familia plânge departe de tristul cimitir, și ea răsfirată cine știe pe unde, fără ca cineva să poată oferi o îmbrățișare, să poată vărsa o lacrimă pe umărul celor zdrobiți de durerea despărțirii. Fără mulțimi de oameni adunați în jurul gropii și fără fanfare.

Ultima data ne-am întâlnit în luna februarie. Eu ieșeam din Kaufland, Nelu intra. Ne-am oprit preț de câteva minute să vorbim, și apoi ne-am despărțit, și n-am știut atunci că aceea va fi ultima noastră întâlnire pe pământ.

Au rămas în urmă multe, multe, amintiri ale părtășiilor noastre de-a lungul a aproape treizeci de ani. A fost odată un „Forum al tineretului creștin” la Oradea, era prin anul 1993 cred, și eram acolo cu Nelu Șerban în echipa de organizare condusă de Titus Colțea. A fost o vreme (1993-1998) când făceam împreună multe drumuri la București la cursuri și examene pe vremea când eram studenți la I.T.P. (la fără frecvență). A fost în 2016 tabăra de misiune de la Galșa, inițiată de el și apoi în următorii ani la Șiștarovăț și Dezna, unde Nelu a fost mereu părintele spiritual al acestor tabere. În toate aceste împrejurări am făcut echipă bună, fără ca vreodată sa fi fost între noi vreo umbră de supărare sau tensiune.

Cu siguranță, rămân multe amintiri frumoase și amprente de neșters, în atâtea generații de elevi de la Liceul Penticostal, cărora fratele Nelu Șerban le-a fost dascăl, diriginte, director, la liceul pentru care a pus atâta suflet și pasiune! Îi vor duce lipsa și studenții seminariilor biblice din multe părți ale Europei cărora, alături de alți frați păstori, fratele Nelu le-a fost profesor. Și nu în ultimul rând, rămâne un gol imens în inimile credincioșilor din biserica Izvorul Vieții – Aradul Nou, Felnac şi din celelalte biserici pe care le-a păstorit.

Peste câteva zile, în 27 aprilie, fratele Nelu Șerban ar fi împlinit 65 de ani. În loc de sărbătoare, iată că familia și prietenii trebuie să poarte mai departe această grea povară a durerii despărțirii. Să ne rugăm ca Dumnezeu s-o mângâie pe sora Cati și pe copii: Adina, Alex, Grațian. Fiți tari în nădejde! Dumnezeu e Tatăl orfanului și apărătorul văduvei!

1h
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.