Comunicat al conducerii Bisericii Baptiste Providența Timișoara

Dragi frați și surori în Cristos, dragi prieteni,

Ca urmare a agravării situației cauzată de răspândirea virusului Corona, conducerea Bisericii Baptiste Providența Timișoara își exprimă din nou compasiunea și solidaritatea față de semenii noștri infectați cu virusul Corona din întreaga țară și suntem alături în cuget și rugăciune de cei afectați, de familiile acestora și de cei care se îngrijesc de ei. Transmitem pe această cale sincere condoleanțe familiilor care și-au pierdut pe cei dragi și ne rugăm ca Dumnezeu să le mângâie inimile și să le poarte de grijă.

Având în vedere că se apropie prima Duminică a lunii Aprilie și sărbătoarea de Joia Mare, când majoritatea bisericilor evanghelice participă la Cina Domnului, iar mulți credincioși se întreabă cum vom proceda în acest context cu Cina Domnului, conducerea Bisericii Baptiste Providența Timișoara transmite fraților și surorilor din adunarea noastră, dar și credincioșilor care participă cu noi la închinare poziția noastră.

Cu ajutorul lui Dumnezeu vom participa la Cina Domnului cu ocazia primei adunări în care vom putea să ne întâlnim toți împreună ca și comunitate de credincioși. Dorim să vă reamintim că Sfânta Scriptură nu oferă instrucțiuni precise cu privire la frecvența participării la Cina Domnului, ci ne atrage doar atenția că ori de câte ori participăm trebuie să-i înțelegem scopul și semnificația.

Considerăm că nu avem suport în Scriptură pentru binecuvântarea virtuală a Cinei Domnului de către păstor, urmând ca apoi credincioșii să se împărtășească în casele lor. Nu dorim să diminuăm semnificația Cinei Domnului și nici să trivializăm importanța acestui act de cult. Prin decizia noastră, nu dorim sub nici o formă să-i judecăm pe frații noștri în Cristos care au altă înțelegere decât noi cu privire la aspectele acestea.

De asemenea, considerăm că nu avem suport în Scriptură nici pentru pregătirea Cinei Domnului în clădirea bisericii și ducerea acesteia din casă în casă de către păstor sau alți slujitori ai bisericii locale, deoarece și această practică ar goli de conținut principiul comunitar al Cinei Domnului, care a fost lăsată pentru credincioșii care se adună împreună experimentând prezența lui Cristos în mijlocul lor.

Conducerea Bisericii Providența recomandă credincioșilor să rămână aproape de învățătura Scripturii și să treacă prin aceste momente cu calm și cu încredere deplină în Dumnezeu și în Cuvântul Său dătător de viață și speranță. De asemenea, chemăm frații și surorile ca în această situație neobișnuită să continuăm să ne rugăm Domnului ca El să aducă din nou vremea în care să ne putem aduna împreună la părtășie și la Masa Domnului.

Cu ajutorul Lui Dumnezeu vom trece și peste această încercare! Trebuie să acționăm biblic, responsabil și să fim uniți în astfel de momente!

Fiți binecuvântați!

Echipa de conducere a Bisericii Providența

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.