CE SĂ FACEM ȘI CE SĂ NU FACEM ÎN ACESTE ZILE DIFICILE

1.Ce ar trebui să nu facem în aceste zile dificile
a)Să nu ne lăsăm cuprinși de teama zilei de mâine
Este adevărat că virusul COVID-19 afectează sănătatea oamenilor și economia mondială, ia viața multor oameni și produce multă durere, dă planuri frumoase peste cap și ne forțează să avem un stil de viață cu care nu suntem familiarizați și pe care nici nu l-am dorit, dar tot atât de adevărat este și faptul că avem un Dumnezeu care ne ajută să ne pliem pe orice stil de viață ar veni, ne întărește să-I rămânem credincioși prin orice am trece și care nu-și neglijează niciodată copiii. Nu vă temeți pentru ziua de mâine, pentru că înainte ca ea să vină, Dumnezeu a aprobat felul cum trebuie să fie. El s-a gândit deja cum ne va ajuta să trecem prin ea, nu fără durere, dar fără pată!
b)Să nu trăim în mod iresponsabil și neglijent
Este adevărat că avem un Dumnezeu care ne poate feri de orice necaz care bântuie lumea și care ne poate întări să trecem biruitori prin orice necaz, dar tot atât de adevărat este și faptul că acest Dumnezeu, ne spune să avem grijă de viața noastră și să evităm atât cât atârnă de noi orice ne-ar putea aduce necaz. Într-un mod supranatural, Dumnezeu a ferit poporul Lui de urgii în Egipt, dar același Dumnezeu, a spus evreilor să nu părăsească locuințele până nu trece urgia; Dumnezeu a vindecat miraculos oamenii de lepră, dar a și spus oamenilor să evite contact cu cei infectați de lepră. Realitatea este certă: COVID este contagios, se trasmite repede și aduce mult necaz în lume, de aceea, trebuie să avem grijă de viața noastră și a semenilor, trăind responsabil.
c)Să nu ne irosim timpul, preocupându-ne de originea virusului, de felul cum se răspândește sau de impactul lui asupra lumii.
Nu am spus să nu fim interesați de aceste aspecte, ci să nu ne irosim timpul cu ele. Am ajuns să fim robi ai acestor informații care curg ca apa și care ne influențează gândirea, atitudinile și viața. Riscăm să nu mai fim uitili la nimic, pentru că ne irosim timpul, acumulând informații care nu ne ajută la nimic. Nu vă irosiți timpul ocupându-vă cu lucruri nefolositoare, pentru că aveți multă treabă de făcut zilele acestea!
2.Ce ar trebuie să facem în aceste zile dificile
a)Să trăim cu încrederea în Dumnezeul care poate face din orice necaz, o binecuvântare
Avem un Dumnezeu care, nu doar ține sub control orice necaz, ci și controlează orice necaz pentru a deveni o binecuvântare. Dumnezeu îngăduie necazuri din diferite motive, dar dacă oamenii înțeleg scopul necazului și se raportează corect la el, Dumnezeu face ca acel necaz să fie o sursă de binecuvântare. Avem un Dumnezeu care ,,nu îngăduie, decât atât cât putem purta”, dar știm că acest Dumnezeu ,,îngăduie atât cât putem purta, pentru a ne binecuvânta”. Când te afli în necaz, caută să descoperi binecuvântările care le-a adus sau le poate aduce acel necaz!
b)Să ne analizăm și să aprofundăm relația cu Dumnezeu și cu semenii
Cineva spunea ,,când bate necazul la ușa ta, lasa-L pe Dumnezeu să deschidă”. Eu aș opta pentru un alt motto: ,,când bate necazul la ușa ta, analizează-ți relația cu Dumnezeu, pentru că de El ai nevoie în necaz; necazul va deschide ușa, chiar fără acordul tău”. Dumnezeu a adus timpul în care putem să ne așezăm pe genunchi sau pe fotoliu, pentru a ne evalua și aprofunda relația cu El și cu semenii, în toate aspectele ei. Cel mai important lucru atunci când necazul dă buzna în viața sau familia noastră, este ca noi să fim într-o relație foarte bună cu Dumnezeu. Dumnezeu ne-a oprit din alergarea noastră, pentru ca să ne evaluăm viața, să ne-o corectăm și să ne aprofundăm părtășia cu El, prin rugăciunea personală, prin meditare la Cuvânt și alte aspecte.
c)Să ne folosim de statutul pe care-l avem de copil al lui Dumnezeu, pentru a fi o binecuvântare pentru lumea aflată în suferință
Timpul este scurt și zilele sunt rele, de aceea trebuie să profităm de fiecare clipă pentru a ne îndeplini menirea pe care o avem, de a fi binecuvântare pentru lumea pierdută. Nu ne putem întâlni cu oamenii, nu le putem oferi ceea ce au pierdut și nu putem anula suferința prin care trec, dar putem să ne rugăm pentru ei, putem facem gesturi prin care ei văd că suntem alături de ei și putem să le transmitem mesaje din partea lui Dumnezeu. Dar, ceea ce este cel mai important, este faptul că Dumnezeu vede că răspândim lumina acolo unde este nevoie, și nu suntem lumini ascunse între pereții unei clădiri, care este plină cu lumini și pe care o numim Biserica.

Silviu Luncan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la CE SĂ FACEM ȘI CE SĂ NU FACEM ÎN ACESTE ZILE DIFICILE

Comentariile sunt închise.