PAS CU PAS PÂNĂ LA CAPĂT

“Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului” Iosua 24:15

Aceste zile sau săptămâni pot fi evaluate și etichetate în multe feluri. Economiștii au opiniile lor, politicienii pe ale lor, cei din sănătate au de asemenea analizele și prognozele lor. Noi, care dintre noi nu are o evaluare, o opinie și o predicție? Toți știm câte ceva și acel ceva este adevărul…

Oare ne-am gândit și la faptul că acest timp poate fi folosit într-un mod înțelept? Una din utilizarea acestui timp poate fi înspre binele familiei noastre. Da. Acum este un timp special când familiile noastre au timp să fie împreună mai multe ore pentru a ne apropia unii de alții, pentru a ne cunoaște și pentru a petrece un timp prețios înaintea Domnului. Toți ne dorim să avem familii puternice, stabile, frumoase, armonioase și sănătoase. Cum să avem și să menținem așa ceva? O sugestie sănătoasă este să petrecem timp împreună, să comunicăm între noi, să inițiem activități frumoase și să ne apropiem unii de alții. Psihologii spun că o familie care nu petrece timp suficient împreună, atunci când se adună pentru mai multe ore de obicei nu au ce vorbi unii cu alții, au tendința de a sta fiecare pe telefonul lui și în felul acesta se ignoră unii pe alții. Dar se poate și mai rău! În unele familii nu se suportă unii pe alții fiindcă nu se cunosc. Își reproșează unii altora gesturi sau gusturi iar în felul acesta crește tensiunea în relație și se ajunge la certuri de vorbe între copii, între copii și părinți sau părinții între ei. Probabil fiecare dintre noi poate observa una din aceste simptome în familie. Dacă este una sau mai multe din aceste simptome atunci este timpul să facem ceva pentru familie.

Acum copiii ne sunt acasă și aceasta este una dintre cele mai bune ocazii să adunăm familia și să rezidim altarele, să le dregem, să punem jertfa și să o înălțăm înaintea Domnului ca o jertfă de bun miros. Acum este timpul potrivit să stăm de vorbă cu adolescenții din casele noastre, să-i ascultăm, să le fim părinți și prieteni. Acum este timpul potrivit să deschidem un subiect de discuție cu ei și să ne facem accesibili unii altora. Copiii de asemenea merită atenția părinților. Toată ziua sunt la școală, la biserică sau la activități. Acum este timpul să fie cu noi și noi cu ei. Acum este timpul când să dăm o pauză, cel puțin de câteva ore telefonului, computerului și televizorului iar acel timp să îl folosim pentru a fi unii cu alții, mai aproape unii de alții. Se spune că un părinte este apropiat de copilul lui atunci când îi simte respirația. Se spune că un copil este aproape de părinte și petrece suficient timp când începe să observe perii albi ai părintelui sau ridurile feței.

Chiar dacă suntem neobișnuiți în a petrece timp mai îndelung împreună, dacă nu ne-am rugat și cântat de multă vreme împreună cu familia, aceste praguri nu sunt de netrecut. Cineva trebuie să ia inițiativa, cineva poate să spargă gheața groasă și să avem din nou altarele familiilor cu jertfele gata să fie aduse.

Să nu uităm, familia noastră are un mesaj de spus în vremuri ca acestea și acel mesaj este rezultatul părtășiei și armoniei familiei.

Pastor Corneliu Olan 03.18.2020

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.