EXISTĂ VIAȚĂ ȘI DUPĂ CORONAVIRUS!

După toate veștile rele și îngrijorătoare care ne inundă torențial în timp ce survolăm site-urile de știri vreau să vă spun ceva sigur: există viață și după coronavirus!

Nimic și nimeni nu poate aduce sfârșitul lumii și al vieții, cu excepția lui Dumnezeu. Ziua venirii Domnului este hotărâtă cu precizie de Dumnezeu și numai El poate aduce sfârșitul: „Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde. (2 Petru 3:10)”

Epidemii și pandemii au mai fost și vor mai fi pe Pământ. Sigur, nu spune nimeni că este simplu, dar nici nu trebuie să ne panicăm. Nu știm cum va evolua toată chestiunea asta cu coronavirsului – există multe necunoscute în ecuație. De fapt, asta este cea mai mare problemă cu virusul. Este ceva nou și ca orice lucru nou ne sperie.

Indiferent însă de evoluții, viața va reveni la ”normal”. Omul e creat să trăiască și să se adapteze. Și dacă va trebui să umblăm cu măști pe fețe pentru tot restul vieții (ceea ce nu cred că va fi cazul), oamenii vor continua să meargă la muncă, să râdă, să se căsătorească, să joace fotbal, să cânte și toate celelalte.

O să apară din nou hârtia igienică, avioanele vor zbura din nou iar lucrurile „made in China” vor continua să ne asezoneze viața. Viața pe Pământ e un sistem care tinde spre ”normalizare”, indiferent cât de anormal poate să pară el la un moment dat.

Ce e de făcut, deci? Aș zice, două lucruri:

1. Să trăim deja în spiritul ”normalului” cât de mult posibil, chiar dacă acum cuvântul de ordine este ”carantina”. E doar un provizorat.

2. Să investim în viața spirituală. Să ne pocăim de faptele rele. Să prețuim mai mult viața. Să ne întrebăm, ce vrea Dumnezeu să ne învețe prin toate acestea? Lumea fizică și cea spirituală nu sunt chiar așa de separate cum par la prima vedere….!

Să trăiți!

https://www.facebook.com/100001802388824/posts/3635897503146960/?d=n

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.