SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ CAMERUN (8-14 martie 2020)

Are o populație de 25,3 milioane de locuitori, din care creștini sunt 15,4 milioane.
– Se află pe locul 48 în lista primelor 50 de țări cu cele mai severe persecuții.
Profilul persecuției:
Viața privată-52%; Viața familială-43%; Viața socială/comunitară-70%;
Viața civilă/națională-42%; Viața eclesială-62%; Violențe -90%.
-Tipurile predominante de persecuție în Camerun sunt opresiunea islamică, paranoia dictatorială, corupția și criminalitatea organizată, precum și antagonismul etnic. Camerun este una dintre cele mai corupte națiuni din lume.
-Cel puțin 10 creștini au fost uciși și peste o mie au fost atacați de insurgenții Boko Haram, de asemenea cel puțin 15 biserici au fost atacate, în ianuarie 2019.
-Boko Haram a atacat bisericile și școlile, precum și peste 300 de case și magazine creștine din nordul țării. Grupul extremist islamic consideră că islamul ar trebui să fie singura religie a țării, făcând tot posibilul pentru a eradica toate celelalte religii.
-În unele zone, guvernul a stabilit restricții grele asupra activităților bisericii, iar mulți creștini au fost nevoiți să fugă din casele lor.
-Convertiții care provin din lumea musulmană sunt foarte vulnerabili. Dacă se găsesc asupra lor Biblii sau alte materiale creștine, sunt amenințați și persecutați. Copiii creștini sunt obligați de rudenii musulmane să participe la cursuri islamice. Femeile sunt constrânse să se căsătorească cu non-creștini și se confruntă cu pericolul răpirii de către Boko Haram.
-În octombrie 2019, un traducător al Bibliei a fost ucis de suspecți militanți Acesta fiind al doilea traducător ucis într-un timp de două luni.
Pe 29 iulie 2019, potrivit altor surse și fondului caritabil creștin Barnabas, militanții Boko Haram au tăiat urechile a cel puțin trei femei creștine, după ce le-au răpit în timpul nopții din casele lor.
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în această ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Camerun, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors)
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Silviu Luncan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.