SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ BHUTAN (16 -22 februarie 2020)

Este o țară mică din Asia de Sud situată între două țări mari: India și China.
-Are o populație de 826 000 locuitori, din care aproximativ 30 000 sunt creștini. Peste 90% din populația țării este considerată neevanghelizată.
-Bhutan se află pe locul 45 în clasamentul primelor 50 de țări cu cea mai severă persecuție.
Profilul persecuției:
Viața privată-77%; Viața familială-65%; Viața socială/comunitară-71%;
Viața civilă/națională-70%; Viața eclesială-83%; Violențe -41%.
-Constituția descrie budismul ca fiind ,,moștenirea spirituală a Bhutanului”, iar instituțiile religioase sunt obligate să promoveze moștenirea spirituală a Bhutanului. Bhutan a fost dominat de budism încă din secolul al șaptelea și se mândrește cu istoria sa puternică ca destinație spirituală pentru mistici și asceți.
-Nu există nicio Biserică înregistrată în Bhutan. Creștinii trebuie să se întâlnească în case și să se confrunte cu hărțuiri, bătăi și pierderea cetățeniei.
-Convertirile către orice religie, cu excepția budismului, sunt considerate intruziuni străine în identitatea și stabilitatea națiunii.
-Bibliile și alte materiale creștine nu pot fi tipărite în Bhutan, iar importul acestora nu este permis.
-În Bhutan evanghelizarea este ilegală, iar cei care o practică, precum și cei care se convertesc la creștinism întâlnesc probleme serioase.
-Principalele persecuții vin din partea militanților religioși și de la autoritățile locale, în mod special în zonele rurale unde liderii budiști creează probleme minorității creștine; de asemenea familia, societatea și prietenii creează probleme budiștilor convertiți la creștinsim.
-Mass-media prezintă creștinismul ca fiind o religie care produce haos și dezbină societatea în Bhutan.
– Creștinilor li se refuză de multe ori drepturile fundamentale ale unui cetățean bhutan, cum ar fi ocuparea forței de muncă, educația gratuită și accesul la electricitate și apă.
– În școli, copiii creștini trebuie să urmeze ritualurile budiste. De asemenea, creștinilor li se cere să participe la festivalurile religioase tradiționale din comunitate.
,,Persecuția este oportunitatea de a participa într-o călătorie intimă cu Dumnezeu”-sunt cuvintele unui păstor din Bhutan care a fost închis și amendat pentru credința în Isus.
– În ciuda acestor persecuții împotriva creștinilor, Evanghelia se răspândește în Bhutan.
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în această ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Bhutan, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors, Joshua Project și Voice of the Martyrs)
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.