“Coronavirușii” sufletului tău

Este un motiv de îngrijorare la cote mondiale legat de moartea subită din China, oameni secerați pe străzile orașelor, sute de morți, mii de oameni infestați, iar situația pare a fi scăpată de sub control. Acest virus mortal face ravagii și a creat panică generală prin înfiorătoarele imagini cu trupuri ale oamenilor secerate pe străzi. Avem însă viruși mult mai puternici în casele noastre, în inimile noastre, în cuget, în sângele nostru, viruși pe care îi alimentăm zilnic, îi antrenăm, îi pieptănăm, iar ei ne ucid bucățică cu bucățină, pe noi și casele noastre. 

I. Diagnoză. Acest diagnostic a fost pus de apostolul Pavel în epistola pastorală adresată lui Timotei. Prin Duh profetic apostolul dă un diagnostic pentru vremurile din urmă, pentru omul post modern, pentru generația noastră care mai este numită și era post creștină.

Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele.
Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, neîmblânziţi, neiubitori de bine,
vânzători, obraznici, îngâmfaţi, iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu, având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea.Depărtează-te de oamenii aceştia.
2 Timotei 3:1-5

II. Identificarea coronavirușilor. Am găsit 20 de „coronaviruși” doar în acest text, dar sunt mult mai mulți în suflet și prevestiți de Biblie. De lecturat și Galateni 5:19-21 vei găsi alți 20 coronaviruși. 

1. Iubirea de sine. Duhul lui Narcis face ravagii astăzi! Cu toate că nu suntem nici pe departe cei mai frumoși, nici cei mai deștepți, nici cei mai cinstiți. Dar avem virusul individualismului în noi care ne usucă în fiecare zi. Ne iubim atât de mult pe noi înșine încât nu ne mai rămâne timp și compasiune pentru nimeni. 

2. Iubitori de bani. Banii sunt o necesitate! Dar dacă foamea după bani ruinează sufletul și familia și biserica și te umple de boli cauzate de stres, ești virusat iremediabil! Banul este ochiul diavolului și rădăcina tuturor relelor. Ai primit răspunsul pentru suma tuturor problemelor din casă: lăcomia de bani. 

3. Lăudăroșia. Chiar dacă el, calicismul este o plagă națională, dar ne lăudăm domnule și cu ceea ce nu avem. Lauda de sine nu miroase a bine. Un om lăudăros cu sine este un om cu caracter găunos, puneți niște semne de întrebare în dreptul lui. 

4. Trufia. Asta merge înaintea pieirii. Este păcat luciferic, este duh diavolesc, acest virus a făcut din lucifer diavol, acesta va face din om demon, dacă nu se vindecă prin sângele lui Hristos. Aroganța este rezervată proștilor, tu să nu stai la coadă pentru a te înscrie niciodată!

5. Hula. Scandăm pe străzi, ne înjurăm mai marii, omorâm președinți, vindem domni, dar cel mai grav lucru că hulim Numele sfânt al lui Dumnezeu în înjurături. Acesta este un păcat de netrecut cu vederea de către Dumnezeu. Recapitulează porunca a 3-a. Vai câtă luare în deșert a Numelui lui Dumnezeu! Dar nici unul nu va rămânea nepedepsit, dintre cei care i-au Numele Domnului în deșert!

6. Neascultarea de părinți. Unde este rușinea? Unde este respectul? Unde este frica? Unde este cinstea? Sunt întrebări la care bieții de noi părinții căutăm disperați răspunsul. Acest visrus este cauzator de mortalitate infantilă și viață scurtă și foarte nefericită! Recapitulează porunca a 5-a!

7. Nemulțumitori. Nu nemulțumiți, ci nemulțumitori. Pe un om nemulțumit într-o situație, îl domolești rezolvându-i cauza, dar a fi nemulțumitor este o stare permanentă de nemulțumire. Încadrarea este de la acut la critic, e cod roșu de păcate. Acest virus face ravagii în familie, biserică, școală, societate, inimă, etc.

8. Fără evlavie. Evlavia face trimitere direct la caracter. Aceasta redă conceptul de caracter evlavios, om cu pronunțată preocupare duhovnicească. Întrebați angajatorii dacă mai găsesc ușor un om de caracter, întrebați liderii, haideți să îl întrebăm pe Dumnezeu, dar mai simplu întreabă-te pe tine: sunt eu un om de caracter?

9. Fără dragoste firească. Copii abandonați de părinți în cămine, bătrâni abandonați de copii îm azil, patru din șase căsătorii culminează cu divorț în primii cinci ani. Păi dacă abia mai găsim dragoste firească, ce să mai întrebăm de dragoste dumnezeiască? Oricum întâi s-a pierdut asta, celelalte iubiri pierdute sunt roadele, consecințele acestui fapt. 

10. Neînduplecați. Deja a devenit un trend expresia: eu sunt dintr-o bucată! Ce groaznic! Asta înseamnă că ești ne dotat intelectual, nătâng, needucat, fără bun simț, fară eleganță și lipsit de orice urmă de înțelepciune. Un om cu care nu se poate vorbi, negocia, discuta, este un om neînduplecat. Înțelepciunea care vine de sus este ușor de înduplecat, printre altele. 

11. Clevetitori. Asta înseamnă să vorbești și mult și prost și nefondat la adresa altora. Asta arată cât de carbonizat este caracterul tău. Virusul acesta întinează cugetul și te ususcă pe interior.

12. Neînfrânați. Uitați-vă la știrile de la ora cinci. Cât s-au înmulțit violatorii, drogații, preacurvarii, obezii, vitezomanii, hoții, pușcăriașii, de ce? Pentru că nu mai au ferodouri. Caci înfrânarea poftelor este roadă a Duhului Sfânt, care trebuie cerută prin rugăciune, altfel te arzi.

13. Neîmblânziți. Iacov, apostolul ne spune că toate fiarele câmpurilor și pădurilor au fost îmblânzite, dar omul, limba omului ba! Nici jandarmii, nici justiția, nici pușcăria nu mai reușește a ne îndomestici, singur sângele lui Hristos, doar dacă este accesat prin credință și dorința de schimbare. 

14. Ne iubitori de bine. Problema generației noastre nu este că face un rău, un păcat, ci faptul că iubește să facă păcatul, se delectează cu el. Vai unde am ajuns! Facem binele parcă din obligație, se vede de la o poștă că nu îl iubim la cât de rar și minuscul îl practicăm. Răul în schimb, la fiecare pas.

15. Vânzători. Biblia vorbește de un Iuda vânzătorul, dar în vrenurile din urmă avem cea mai mare densitate de Iuda pe metru pătrat, mai ales în România. Asta de vede pe toate palierele, omul a ajuns marfă de contrabandă vândută pe o bere și un pachet de țigări. Cu acest troc blestemat cumperi pe oricine, apoi îl vinzi fără scrupule pe trei mici și un pahar de vin fiert în campania electorală. 

16. Obraznici. Elevii își bat profesorii, copiii lovesc părinții, vandalizează valorile morale, distrug obiecte stradale, astăzi lepra obrăzniciei este răspândită ca o plagă națională. 

17. Îngâmfați. Cu ce mă rog? Abia are bilet de tramvai, dar are iphone xs, tunsoare japoneză, silicoane în buze și aere de divă, dar poșeta e goală, mintea e sărăcăcioasă și se simte penibil pentru că stomacul nu poate fi pus pe silențios decât prin muncă cinstită. De îngâmfare sa satanizat si Lucifer. 

18. Iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu. Se vinde plăcerea ca pe pâine. Droguri, bârfă, sex, mâncare, băutură, aceasta a devenit din nefericire cea mai prosperă afacere, comerțul cu plăcere. Este vorba despre o plăcere dulce ca mierea primele secunde, iar apoi amară ca pelinul când vine nota de plată a consecințelor. Așa o descrie în metafore înțeleptul Solomon. Plăcerea mea este să fac voia Celui ce m-a trumis. Spunea Mântuitorul. Majestatea Sa îl iubea cu siguranță mai mult decât noi pe Dumnezeu. 

19. O formă de evlavie. O încercare morbidă de a îndulci divinitatea printr-o lumânare aprinsă la Paști și încă una la Crăciun, ce este asta? O formă de evlavie. Forma este o umbră, iar umbra este fără viață în ea, este tot un a cu nimic. Forma e moarte lentă și sigură. E amăgire.

20. Tăgăduiesc puterea lui Dumnezeu. Câtă insultă și subestimare la adresa lui Dumnezeu se aduce astăzi, nu s-a adus niciodată. O neglijență conștientă, vorbim despre ne cunoașterea puterii lui Dumnezeu. Asta nu este prostie nevinovată ci impertinență gândită, iar pedeapsa va fi pe măsură.

III. Antidotul pentru coronavirușii sufletului

Depărtează-te de acești oameni! Asta îi spune Pavel tânărului slujitor Timotei și mie si ție. Intră în carantină! Plaga păcatului a ajuns atât de răspândită că nu îi mai poți izola pe ei nici prin mii de spitale construite în mai puțin de șase zile, încearcă să te separi tu de ei. Șterge numerele de telefon, scoate-i din lista de prieteni, fugi de anturajele lor, păzește-te de banchetele lor dacă vrei să rămâi întreg la minte. Fugi! Fugi! Fugi!

⁸Singurul antidot care poate vindeca acești coronaviruși care au invadat incurabil sufletele omenirii este Jertfa Domnului Hristos. În nimeni altul nu este mântuire, căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi.” Este vorba de Numele sfânt al Domnului Isus. F.A. 4:12

Lasă-te vindecat de El, xare a purtat toți coronavirușii tăi pe calvar!

Sursa:

https://onisimbotezatu.blog/2020/02/12/coronavirusii-sufletului/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la “Coronavirușii” sufletului tău

  1. Pingback: “Coronavirușii” sufletului tău — Ciprian Barsan – Blog Creștin Ardelean Viorel

  2. Pingback: “Coronavirușii” sufletului tău — Ciprian Barsan

  3. Nelu spune:

    Foarte adevarat,multumim pentru articol,fiti binecuvantati.

Comentariile sunt închise.