Miliarde de lăcuste au acoperit estul Africii

Miliarde de lăcuste au descins în unele părți din Kenya, fiind cea mai mare invazie din această țară din ultimii 70 de ani, determinând autorităţile să mobilizeze avioane de mici dimensiuni care să zboare la mică altitudine şi să pulverizeze pesticide, aceasta fiind singura metodă prin care experții spun că răspândirea insectelor poate fi controlată.

Este o muncă dificilă, în special în zonele izolate unde nu există semnal la telefoanele mobile, iar echipajele de la sol nu pot comunica rapid coordonatele cu echipele de zbor.

Echipajele de la sol se avântă în „cele mai dificile terenuri”, a declarat Marcus Dunn, pilot și director al Farmland Aviation. „În locurile unde nu există rețea, colegul de la sol trebuie să se suie pe boda boda (motocicletă) şi trebuie ajungă într-o zonă cu rețea.”

În prezent, doar cinci avioane sunt folosite, iar autorităţile din Kenya se coordonează cu organizaţii internaţionale pentru a încerca să oprească lăcustele să se răspândească în Uganda vecină și în Sudanul de Sud. Organizația Națiunilor Unite a declarat că este nevoie de 76 de milioane de dolari pentru a extinde operaţiunile în Africa de Est.

Un răspuns rapid este crucial. Experții avertizează că, dacă este lăsată necontrolată, numărul lăcustelor ar putea crește de 500 de ori până în iunie, când vremea mai uscată va ajuta la aducerea focarului sub control.

Lăcustele, care au lungimea unui deget, au intrat în Kenya din Somalia și Etiopia, după ploile neobișnuit de abundente din ultimele luni, decimând culturile din zonele infestate și ameninţând milioane de persoane cu o criză alimentară.

Ministrul agriculturii din Somalia a numit focarul o situație de urgență națională și o amenințare majoră pentru securitatea alimentară fragilă a țării, afirmând că roiurile de lăcuste „neobișnuit de mari” consumă cantități uriașe de recolte.

Sursa: https://www.stiricrestine.ro/2020/02/07/miliarde-de-lacuste-au-acoperit-estul-africii/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.