Dumnezeu este suveran!

“Atunci soția lui i‑a zis: – Încă rămâi neclintit în integritatea ta? Blestemă‑L pe Dumnezeu și mori!” Iov 2:9

Învăț din dialogul dintre Suveran și supus că cea mai mare slăbiciune a omului este el însuși. După toate încercările nereușite de-al aduce pe Iov într-o stare de răzvrătire împotriva celui Suveran, satan recurge la “asul din mânecă”: trupul. Tentația trupească este, poate, cea mai puternică armă a celui rău. Acesta a fost ferm convins că dacă se va atinge de trupul lui Iov, neprihănitul va ceda. Reacția soției lui Iov de asemenea trădează nemulțumirea și furia omului pe Dumnezeu atunci când trupul suferă. Ar fi acceptat mai degrabă moartea decât să lupte pentru integritate.

Căile celui rău nu s-au schimbat și nici natura noastră coruptă. În fața suferinței trupești credința multora cedează. Avem impresia că nu ni se cuvine un astfel de tratament din partea lui Dumnezeu și vrem să-L tragem la răspundere. Asta este nelegiuire.

Ce ne învață Iov: Dumnezeu e suveran, să primesc doar binele? Planurile Lui nu sunt ale mele, căile Lui sunt infinit mai bune și gândurile Lui depășesc capacitatea mea de înțelegere. Dumnezeu e suveran. Iar această credință ia chip în caracterul meu prin păstrarea integrității indiferent de presiunile din exterior.

Dar, uneori presiunea vine din interior. Nu doar suferința trupului ne ispitește ci și satisfacerea lui. Iar uneori orice satisfacere poate depăși voia lui Dumnezeu. Avem de ales: cedăm sau rămânem fideli celui Suveran.

Așadar, încă rămâi neclintit în integritatea ta sau ai cedat? Răspunsul tu îl cunoști dar vreau să știi că dacă ai cedat, ai ales să blestemi pe cel Preaînalt. Moartea e iminentă.

Beny Radu

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.