ȘTAFETA RUGĂCIUNII 2020: Binecuvântează România!

La începutul anului 2020, președintele Uniunii Baptiste din România, Viorel Iuga a lansat o provocare prin care a chemat întreaga comunitate să Binecuvânteze România. Astfel, în fiecare săptămână, Ștafeta Rugăciunii 2020 pentru Binecuvântarea României, este transmisă de la un județ la altul, în ordinea alfabetică. În luna ianuarie, după prima săptămână de post și rugăciune comună, Ștafeta Rugăciunii 2020 a fost transmisă la Alba, Arad, Argeș, iar de mâine este preluată de bisericile evanghelice din Bacău.

„Cineva mi-a amintit că noi credem în puterea rugăciunii şi a postului. Afirmăm că Domnul poate face lucruri deosebite, minuni. Cam aşa ceva ar trebui să se întâmple cu România. Numai o minune dumnezeiască ne poate aduce într-o situaţie mai bună. După 30 de ani în care s-au încercat diferite soluţii, vă chem încă o dată să ne unim şi să ne rugăm pentru ţară. Trebuie oare să ne rugăm mai mult, mai înţelept sau cu mai multă credinţă? Propunerea pentru anul 2020 este următoarea: în fiecare săptămână să se roage pentru ţară un judeţ. Vor fi şi perioade, săptămâni speciale, în care ne vom ruga şi vom posti toţi. Vă rog frumos să vă implicaţi cu tot ce puteţi. Rugaţi-vă, postiţi şi distribuiţi mesajul la cât mai mulţi. Spun şi eu precum ninivenii altădată: „Cine ştie dacă Domnul nu se va îndura de noi…?” Vă rog frumos să vă notaţi şi să-i motivaţi şi pe alţii”, este mesajul pastorului și autorului provocării Ștafeta Rugăciunii 2020, Viorel Iuga.

În perioada, 02-08 februarie 2020, toți creștinii din județul Bacău binecuvântează România cu:

  1. Sănătate și creștere spirituală, emoțională, fizică și intelectuală
  2. Familii sănătoase și relații armonioase între soți și soții, părinți și copii
  3. Belșug material ca niciun copil, niciun bătrân și nicio casă din România să nu ducă lipsă de pâine pe masă
  4. Unitate în fiecare comunitate
  5. Dragoste și înțelepciune în fiecare creștin, în fiecare biserică pentru ca România să cunoască puterea din Ioan 3:16

Ceilalţi, cu încredere în Dumnezeu, ne rugăm pentru prosperitate spirituală şi materială în România în general şi în judeţul Bacău în mod special. Cu această ocazie, am vrea să învățăm împreună să ne rugăm țintit și specific pentru zona Bacăului. Pentru a ne putea concentra atenția asupra nevoilor atât spirituale, cât și cele sociale, economice, politice și culturale, vrem să facem câte un scurt potret al județelor care săptămână de săptămână vor prelua Ștafeta Rugăciunii 2020: Binecuântează România.

JUDEȚUL BACĂU

Situat în zona Moldovei, la Nord-Estul României, județul Bacău este compus din 3 municipii, 5 orașe și 85 de comune. Potrivit Institutului Național de Statistică, în 2017, populația totală număra 745.456 de locuitori, care formau media de 43,35% – urban și 56,65% – rural. Componența etnică a județului Bacău este formată din români (96,1%), maghiari/ceangăi (0,7%), romi (1,7%) și necunoscută (1,5%).

Din punct de vedere al dezvoltării pe plan industrial, ocupă locul cinci între județele țării, datorită realizării de 4% din producția totală a României. Județul Bacău ocupă suprafața de 662.052 hectare, adică 2,8 % din teritoriul României.

Rugăciune pentru Bacău

În perioada, 02-08 februarie, întreaga Românie se roagă și binecuvântează județul Bacău cu:

  1. Sănătate spirituală în fiecare biserică și familie
  2. Pentru lideri spirituali și politici înțelepți, credincioși chemării și vizionari
  3. Pentru protecția copiilor, văduvelor și bătrânilor
  4. Pentru răspândirea Evangheliei în fiecare localitate
  5. Dezvoltarea economică a infrastructurii și serviciilor

Acceptă provocarea anului 2020, indiferent de locul în care te afli. Ia Ștafeta Rugăciunii de Binecuvântare a României și transmite-o mai departe. Implică-te și gustă din puterea unității comune prin binecuvântare și rugăciune.

Sursa:

https://www.stiricrestine.ro/2020/02/02/stafeta-rugaciunii-2020-binecuvanteaza-romania/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.