SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU CREȘTINII PERSECUTAȚI ARABIA SAUDITĂ (2-8 februarie 2020)

-Se află în vestul Asiei și este cea mai mare țară din Peninsula Arabă.
-Are o populație de 34 milioane locuitori, din care 1,4 milioane sunt creștini, dar cei mai mulți sunt străini care muncesc în Arabia Saudită.
-Arabia Suadită se afla pe locul 13 în clasamentul primelor 50 de țări cu cea mai severă persecuție.
-Religia oficială este islam.
Profilul persecuției:
Viața privată-91%; Viața familială-90%; Viața comunitară-85%;
Viața civilă/națională-93%; Viața eclesială-99%; Violența -14%.
-Arabia Saudită este inima islamului, având ca centru religios Mecca și Medina. În Arabia Saudită a luat naștere islamul.
– În primele secole, Arabia Saudită avea o mare comunitate creștină, cu clerici și biserici; au fost și sinagogi. Creștinii și evreii au fost uciși, izgoniți sau convertiți forțat la islam în timpul cuceririlor islamice.
– Părăsirea islamului este cel mai mare păcat pe care un musulman îl poate comite, iar pentru săvârșirea lui poate fi pedepsit cu moartea.
-Sistemul legal se bazează pe Legea Islamică Sharia, iar apostazia
este pedepsită cu moartea, dacă acuzatul nu se dezice de noua religie.
-Evanghelizarea musulmanilor și distribuirea literaturii creștină este un act ilegal și se pedepsește cu închisoare, expulzare sau execuție.
-În Arabia Saudită nu există biserici în mod oficial, iar legile din țară interzic practicarea oricărei religii, în afară de islam. Creștinii se întâlnesc în secret.
-În Arabia Saudită există ,,crime de onoare”. Când membrii unei familii descoperă pe cineva din familie că s-a lepădat de islam convertindu-se la creștinism, îl ucid pentru a ridica rușinea de peste familie. Lucrul acesta se consideră ,,crimă de onoare”.
– Un număr mare de creștini au fost forțați să părăsească țara datorită credinței în Isus. Mulți dintre ei au fost amenințați cu moartea.
-Arestările, închisorile, bătăile, torturile, violurile, biciuirile și alte forme de persecuții sunt experiențele cotidiene ale unor creștini din Arabia Saudită.
– În ciuda acestor lucruri, Dumnezeu se descoperă multor musulmani în vise. Numărul musulmanilor din Arabia Saudită care devin creștini este în creștere. Creștinii nu numai că cresc în număr, ci și în îndrăzneala de a împărtăși Evanghelia. Drept urmare, creștinii din Arabia Saudită ar putea să experimenteze mai multe persecuții în viitor.

Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în această ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Arabia Saudită, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors)
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU CREȘTINII PERSECUTAȚI ARABIA SAUDITĂ (2-8 februarie 2020)

Comentariile sunt închise.