Harta lui Trump, Israelul lui Dumnezeu sau când profeția bate geografia (despre identitate)

E miezul nopții, 28 spre 29 ianuarie 2020.
Eram acuma seara cu soția în fața Spitalului Militar, unde m-am dus să mă întâlnesc cu cineva care mi-a adus o carte de la Chișinău.
Ne-a prins ora 19.00 când Times of Israel transmitea direct din Statele Unite prezentarea  Planului de Pace propus de Donald Trump pentru Israel și „Palestina”.
Am stat în mașină mai bine de o jumătate de oră și ne-am uitat pe telefon la Trump și Netanyahu cum se bucurau ca doi copii de planul de pace prezentat.
A apărut pe net și o hartă, asta:
Captură de ecran din 2020.01.29 la 00.04.37Sunt cel puțin 4 elemente noi:
1. Anexarea văii Iordanului
2. Anexarea tuturor așezărilor din Iudeea și Samaria
3. Un tunel care să lege Gaza de „Iudeea” (zona Hebron), e vorba de 35 de km distanță
4. Câteva zone în Neghev, „donate” palestinienilor, una ca zonă industrială, cealaltă ca zonă agricolă
Drumuri, poduri, treceri, treversări, ziduri, enclave, astea deja sunt vechi, oricine a fost în Israel, le-a văzut.
Dar le-a „văzut” și cine a citit Biblia, pe vremea Domnului Isus era la fel („trebuia să treacă prin Samaria„), era la fel pe vremea patriarhilor, era la fel pe vremea împăraților.
Mă uitam astă-seară cât de singuri erau cei doi: americanul Trump cu evreul Netanyahu și mă gândeam cum o lume întreagă urăște acest plan, urăște Israelul, urăște America chiar, și cum urăsc Israelul mai ales oamenii a căror identitate a fost deformată de „educația” atee, să se creadă că descind din maimuțe și că toți oamenii suntem turme în conflict.

Păi, dacă descindem din maimuțe, atunci avem drept geografic asupra locului pe care stăm, aceasta este legitimitatea proprietății noastre, avem drept asupra pământului pe care-l ocupăm, asupra pomilor pe care ne cățărăm, asupra movilelor pe care ne urcăm….și ne lăudăm, că noi am fost primii acolo.
Și nu care cumva să îndrăznească vreun alt descendent să ne vrea movila, nu, nu….

Citește mai mult:

https://vesteabuna.wordpress.com/2020/01/29/harta-lui-trump-israelul-lui-dumnezeu-sau-cand-profetia-bate-geografia-despre-identitate/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Harta lui Trump, Israelul lui Dumnezeu sau când profeția bate geografia (despre identitate)

  1. Pingback: Harta lui Trump, Israelul lui Dumnezeu sau când profeția bate geografia (despre identitate) — Ciprian Barsan – Blog Creștin Ardelean Viorel

Comentariile sunt închise.