Norvegia: Predicator de stradă răpit de musulmani şi forţat să se convertească la islam

Patru bărbați musulmani au răpit, bătut şi jefuit un predicator de stradă în oraşul Trondheim din Norvegia, după care i-au pus cuțitul la gât și i-au cerut să se convertească la islam sau va fi ucis.

Roar Fløtum, un norvegian care predică şi se roagă pentru cei nevoiași pe străzile acestui oraş istoric din nordul Norvegiei, a fost ademenit pe 28 noiembrie 2019 de 4 bărbaţi, sub pretextul de a merge să se roage pentru un prieten care era „rănit la picior şi aşteaptă să vină ambulanța.”

După ce l-au împins pe Fløttum pe nişte scări, l-au lovit în cap și i-au luat cardurile şi telefonul mobil. Predicatorul a fost luat captiv de către atacatori, care au retras aprox. 1.000 de euro cu cardului acestuia.

Chinurile lui Fløttum au continuat pentru că răpitorii lui au încercat să-l forţeze să recite cuvinte în limba arabă, probabil un crez islamic, şi i-au cerut să „se convertească la islam sau va fi ucis”, ținându-i cuţitul la gât. Musulmanii cred că oricine recită crezul islamic devine musulman, chiar dacă cei care o fac nu înţeleg sau nu cred cuvintele rostite.

Roar Fløttum – imagine preluată de pe contul de Facebook

Voiau să mă facă să zic câteva cuvinte în arabă. Eram speriat şi am crezut că o să mă omoare, pentru că aveau un cuţit şi mi-au spus că nu vor să lase martori,” a declarat Fløttum, care a făcut un apel pe o reţea socială ca oamenii să se roage pentru atacatorii lui, după ce a reușit să scape din mâinile lor.

Poliţia investighează incidentul, care pare a fi primul de acest gen din oraş, însă nu a fost încă arestată nici o persoană.

Fløttum intenţionează să continue activitatea de evanghelism de stradă în Trondheim. „Stau mult pe străzi şi nu am păţit niciodată aşa ceva. E încă devreme şi mă simt traumatizat, dar acest incident nu o să mă oprească. Eu nu vreau nimic altceva decât să le vorbesc altora despre dragostea lui Dumnezeu,” a spus el.

Conform ultimelor estimări din 2016, 5,7% din populaţia Norvegiei este musulmană, în majoritate suniți care locuiesc în Oslo şi în împrejurimi. Există şi o minoritate şiită semnificativă în ţară. Trondheim, în zona centrală, are o comunitate musulmană care a crescut destul de mult în ultimii 10 ani. Societatea Musulmană şi Masjid al-Salam au fiecare câte o moschee în oraş.

https://www.stiricrestine.ro/2020/01/19/norvegia-predicator-de-strada-rapit-de-musulmani-si-fortat-sa-se-converteasca-la-islam/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Norvegia: Predicator de stradă răpit de musulmani şi forţat să se convertească la islam

  1. Pingback: Norvegia: Predicator de stradă răpit de musulmani şi forţat să se convertească la islam – CrestinTotal.ro

Comentariile sunt închise.