Ce a ajuns Crăciunul?

«Crăciunul a ajuns prilej de chef și bairam, cu ocazia căruia, dacă ne iese, o „s-o facem lată”. Crăciun la munte și la mare, oriunde, dar nu în biserică. Și ca să iasă bine totul, pregătim momentul din timp, luând cu asalt „templele consumismului”, adică mallurile și hipermarketurile, într-o agitație și irascibilitate continuă, de parcă am fi bolnavi de o foame cronică. Și, în acest balamuc evident, oamenii nu mai au răbdare unii cu alții, nici măcar cu ei înșiși, devenind acri și imposibili.

În ciuda atmosferei generale de haos, Hristos rămâne același an de an: discret, vertical, blând, smerit și „neșifonabil”, așteaptând ieșirea noastră din vacarmul anonim pentru a realiza cine este El cu adevărat: argumentul iubirii paterne a Tatălui ceresc față de noi, bezmeticii. Iată identitatea pe care ne-o descoperă Crăciunul.»

Pr Ovidiu Bârsan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Ce a ajuns Crăciunul?

  1. Pingback: Ce a ajuns Crăciunul? – CrestinTotal.ro

  2. Ion Valciu zice:

    Craciunul se sarbatoreste cu inima. Hristos n-are nevoie de bucate si vin, oricat de mult sau de putin s-ar afla. El se multumeste cu un gand, El insusi fiind „Gandul care se gandeste”….. la fiecare dintre noi. Ca petrecem si ne bucuram de Craciun nu inseamna nimic rau. David a cantat si a dansat ultraextravagant in fata Kivotului Legii fiind cel mai iubit dintre pamanteni. Craciunul este sarbatoarea nasterii Domnului si fiecare dintre „petrecareti” stie treaba asta. Macar un singur gand din toate, omul si l-a indreptat catre Cel care s-a nascut pe 25 decembrie. Iata, un motiv pentru care nu trebuie sa-i acuzam prea mult pe „petrecareti”. Imi cer scuze parinte pentru opinia mea, venita sa-i apare chiar si pe cei care n-au consumat nici macar „un gand” pentru Iisus Hristos – (Emanuel).

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.